Geurhinder bij restaurant

Geplaatst: 24-04-2021 14:21|© Foto: Google streetviewReacties:
1
Begin 2020 is er bij gemeente de Fryske Marren een klacht ingediend wegens geurhinder door het restaurant tegenover de Jouster Toer. Na inspectie is gebleken dat de afvoerkanalen van het gelijknamige restaurant niet deugdelijk zijn, waardoor er sprake is van geurhinder voor de omwonenden. En daarnaast zijn de afvoerkanalen ook in strijd met de milieuregelgeving.

Na verschillende briefwisselingen en gesprekken met de eigenaar van het restaurant is het probleem nog niet verholpen. De eigenaar geeft aan dat de timing voor een dergelijke investering uiterst ongelukkig is doordat het restaurant gedupeerd is door de coronamaatregelen. Ook was het de restauranteigenaar niet duidelijk hoe hoog het afvoerkanaal moest zijn. Terwijl in de briefwisseling tussen de gemeente en de restauranthouder wel degelijk is aangegeven dat het kanaal 13,05 meter hoog moet zijn.

Als het Restaurant in de Midstraat voor 1 oktober 2021 zijn geurhinder niet op orde heeft worden de problemen wellicht nog groter. Dan moet de eigenaar van restaurant de Jouster Toer een dwangsom betalen van €700,- per week.
Delen:
Gerelateerd:
Reacties
  • User Avatar
    luna 25-04-2021 10:27:21

    ik denk dat daar een luchtje aan zit ;-)

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer