Vlaggenschip Sc Joure hard onderuit

Geplaatst: 23-09-2019 12:32|© Foto: JouwJoure.nl

ZUIDHORN - Het eerste van Sc Joure startte zaterdag dramatisch aan de nieuwe competitie (tweede klasse I). De uitwedstrijd tegen vv Zuidhorn werd met maar liefst 7-2 verloren. Dick Schuurman, de nieuwe hoofdtrainer van het vlaggenschip van Sc Joure, had zijn debuut in de competitie liever anders gezien. De thuisclub sprong simpelweg heel effectief met de kansen om. Binnen een kwartier stond het al 3-0, na doelpunten van Kuiper, Jacobs en Zwarteveen. Het scorebord toonde nog in de rust een stand van 5-1. De twee treffers van de thuisploeg kwamen op naam van Jacobs en Jelte ter Heide zorgde vlak voor rust voor het Jouster doelpunt.

In de tweede helft scoorde Stad al vroeg de 6-1 en zat de thuisploeg op rozen. Helemaal na een rode kaart voor Jouster N'Gouan (tweemaal geel) was er geen vuiltje meer aan de lucht voor Zuidhorn. Erwin IJdel scoorde nog wel namens de Jousters, maar kwam de overwinning niet meer in gevaar. Het was Kooistra die de 7-2 eindstand op het bord zette, waardoor Zuidhorn na 1 wedstrijd bovenaan staat. De Jousters staan door het forse verlies onderaan.