(Onterechte) ophef in Joure omtrent actie CliniClowns

Geplaatst: 16-11-2015 11:18|© Foto: JouwJoure.nlReacties:
5


JOURE - In Joure is ophef ontstaan over personen die ten behoeve van de CliniClowns aan de deur komen. Op woensdagavond werden bezoekjes gebracht bij woningen op onder andere de Scharcamp, Ulekamp, Wetterkamp, Stelle, Finne, Overspitting, Pealskar en Tunkerij. Een persoon vroeg zich af of het legitiem was en plaatste de vraag op Facebook. Hierdoor ontstond de nodige ophef. Er werd in de media zelfs opgeroepen om de politie te bellen, als men een bezoekje van een vertegenwoordiger van de CliniClowns kreeg.Om een einde aan de ophef te maken, is door het JouwJoure-team contact opgenomen met de CliniClowns. Zij bevestigen dat er een actie in Joure was. De bedoeling is om donateurs te werven. Collecteren wordt niet gedaan door deze organisatie. Mochten er evenwel mensen aan de deur komen die om geld vragen (handje contantje), dan klopt het niet. De organisatie adviseert dan om de politie in te lichten. Anderzijds is er dus geen reden om geen donateur te worden van dit goede doel!


Delen:
Reacties
 • User Avatar
  elske 16-11-2015 11:32:24


  de gevallen die ik ken, ging gewoon om donateurwerving  lijkt mij dat iemand één verkeerd woord koos (collecteren) op facebook en de boel gaat helemaal de verkeerde kant op.  Jammer, want het is een goed doel en men loopt zo mogelijk wel wat mis.  Hulde dat jullie contact opnemen om te verifieëren. Dat zouden meer moeten deon!


 • User Avatar
  De Waal 16-11-2015 11:49:19


  familie van mij op de tunkerij hadden ze ook aan de deur, ging inderdaad gewoon om donateur worden


 • User Avatar
  sandrax 16-11-2015 16:38:20


  die 'andere' media heeft nu een nieuw bericht geplaatst om te doneren. wat onzettend slecht dat er zondermeer nieuws gepubliceerd wordt, zonder het eerst te controleren...


 • User Avatar
  Sipke 16-11-2015 19:04:50


  jammer dat sommige initiatieven zo verknald worden, daar doet dat 'andere' bericht nog weinig aan


 • User Avatar
  bootsma 16-11-2015 19:15:55


  jammer dat dit bericht niet een paar dagen eerder kwam, eer de discussie helemaal los ging op facebook


Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer