Bruggen poetsen door mensen in de bijstand

Geplaatst: 26-04-2013 10:51Reacties:
1


De gemeente De Friese Meren wil nieuwe mogelijkheden van re-integratie onderzoeken.

De gemeente gaat daarbij ook bekijken hoe de eigen organisatie benut kan worden voor het terugleiden van werkzoekenden naar regulier werk. De gemeentelijke organisatie kan gebruikt worden als springplank voor de stap naar werk. Om deze springplank zo goed mogelijk te laten werken, is een samenwerking aangegaan tussen de afdeling Ruimtelijk Beheer van de gemeente en de firma Menno Sappé Reinigingsspecialisten (MSR). Reinigingsklussen aan de gebouwen en openbare werken van De Friese Meren worden uitgevoerd door teams van MSR. Deze teams bestaan deels uit krachten die werkervaring opdoen met het doel opgeleid te worden voor een betaalde baan in het reguliere bedrijfsleven.

De samenwerking met het bedrijf Menno Sappé Reinigingsspecialisten (MSR) is redelijk uniek te noemen, omdat het hierbij gaat om een omkering van de Social Return on investment. (Wederkerigheid van investering). In dit geval wordt deze wederkerigheid niet afgedwongen, maar door een aanbieder aangeboden. Het bedrijf MSR gaat mensen met een bijstandsuitkering werkervaring bieden, opleiden en begeleiden en doet dat deels met klussen van de gemeente (50%) en deels met klussen uit het bedrijfsleven (50%). Bij de werkzaamheden voor de gemeente gaat het om klussen die blijven liggen, of anders dan met eigen personeel gedaan worden.

De proef is gestart op 15 april 2013 en behelst schoonmaakwerk aan gebouwen en openbare ruimten. De deelnemers worden binnen 6 maanden opgeleid om te kunnen doorstromen naar reguliere werkgevers in het bedrijfsleven. De deelnemers komen uit de bestanden van Pastiel en De Friese Meren. Er worden twee teams aangesteld. Elk team bestaat uit een ervaren vakman aangevuld met één of twee leerlingen. De werkzaamheden betreffen schoonmaak werk aan bruggen, steigers, kademuren, daken, gevels riolen, straatmeubilair etc.


Delen:
Reacties
  • User Avatar
    harm38 06-05-2013 17:51:19


    Komen de bruggen er straks ook weer spic en span uit te zien.


Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer