Geen mening (over Joure)

Door: Jouke Joustra
Geplaatst: 19-07-2021 14:38|© Foto: JouwJoure.nlReacties:
2
JOUWCOLUMN
Ik zit al een paar weken na te denken over een goed onderwerp voor mijn column. Dat is voor mij best lastig merk ik… Ik wil namelijk niet klagen over dingen.
Zoals bijvoorbeeld de mensen in de Midstraat. Die hebben last van hinderlijke geuren van de slager en van een restaurant… ik denk dan: je zult maar in Burgum (Sonac, kadaververwerkingsbedrijf) wonen, of naast een varkensboer. Dan valt de geur van rookworst of spruitjes toch erg mee? En als je in de Midstraat (of er vlakbij) gaat wonen dan kun je er vanuit gaan dat je overlast kunt ondervinden. Net als de geur van koffie bij Noorderwind… daar klaag je toch ook niet over? Of wel?

Zoveel mensen, zoveel meningen. Maar een echte sterke mening heb ík niet… meer. Toen ik begin 20 was, was ik vaak heel stellig… had overal een mening over en dacht regelmatig hartstikke zwart-wit. Als je wat ouder wordt komen de nuances… bij mij dan, denk ik…

Een paar onderwerpen die ik overwogen heb: de huizenprijzen van de woningen (in Joure), de gekte bij de supermarkten, de benzineprijzen die de pan uit rijzen en natuurlijk alle ellende rondom de coronacrisis. Maar als tegenhanger denk ik dan: de ziekenhuiscijfers zijn (bij het plaatsen van deze column) relatief laag, het is (deze week) mooi weer, de mondkapjes mogen nog steeds af en de terrassen zijn open! Er zijn zeker zaken om over te klagen* maar nog veel meer dingen om van te genieten!!
Dus doe dat dan ook vooral! En als u wilt klagen… dat mag ook van mij… doe dat dan maar hieronder!

*Voor de mensen die echt reden hebben om te klagen, door bijvoorbeeld ziekte, oprecht erg veel sterkte toegewenst. Dan mag u dit stukje als niet geschreven beschouwen.
Delen:
Reacties
 • User Avatar
  sandrax 20-07-2021 12:44:39

  dat je ergens melding van maakt, wordt vaak in het negatieve getrokken. Dit terwijl je eigenlijk aangeeft dat je iets niet leuk vindt. Het zou zo moeten zijn dat je er dan over gaat praten en tot een gezamenlijke oplossing. Te vaak is het of zwart of wit. Maar meer melding van positieve zaken zou ook wel eens leuk zijn. Blijkbaar ligt dat niet in de menselijke aard!

 • User Avatar
  Met de Pen 22-07-2021 12:02:05

  een mening is wat je van een bepaalde situatie vindt. Die bepaalde situatie is vaak te omschrijven als een klacht of een probleem. Als de betrokken partij of partijen dan niets doet of doen, dan leidt dat tot frustratie en irritatie.

  Neem nu het stuk over het wateronderhoud (http://www.jouwjoure.nl/index.php?location=nieuws&sublocation=nieuwsbericht&r=9&nid=10088) Als gemeente neem je je burgers niet serieus door net te doen of er afdoende wateronderhoud wordt gepleegd. Je hoeft maar op de fiets te stappen en te kijken dat er meer, ander of vaker onderhoud gepleegd moet worden!

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer