Linke linkjes

Door: Enkemand Joustra
Geplaatst: 31-05-2021 10:21|© Foto: shutterstock
JOUWCOLUMN
Hoe dom, goedgelovig, naïef, kun je zijn.
Geloven ze nu echt dat ik daarin stink?
Van die vage mailtjes, waarin ik word herinnerd aan de datum dat mijn bankpasje gaat verlopen.
Maar gelukkig kan ik via onderstaande link nog net op tijd mijn nieuwe pasje bestellen, en ik heb zelfs de mogelijkheid om het wachtwoord van mijn nieuwe pasje opnieuw in te voeren, zodat ik niet opnieuw een wachtwoord in mijn kop moet stampen.
Het enige eigenaardige is, dat ik helemaal geen klant ben van die bank, wel geweest, maar al ruim een jaar niet meer.
Maar gelukkig, blijkt een week later, ook mijn eigen vertrouwde bank geeft die service !
Mijn bank verleent zelfs nóg een service, waar ik bijzonder tevreden mee ben.
Ik werd gebeld door een medewerker van mijn bank, die een overschrijving vanaf mijn rekening had onderschept naar een duister adres op Cyprus. Het bedrag was maar liefst 12.000 euro ! Of die overschrijving wel terecht was, want de computer had deze overschrijving tijdelijk tegen gehouden. Wat ben ik toch een bofkont met zo’n alerte bank en zijn computer en zijn al even alerte medewerkers. En natuurlijk de bijzonder inventieve uitweg die me geboden werd om al mijn spaarcentjes stiekem op een geheime rekening te zetten, waar die boeven niet bij konden komen. Al keuvelend waren we het snel eens dat de “corona-tijd” voor computercriminelen een gouden tijdperk is, alle tijd om dit soort dingen uit te denken en te proberen.
Met het schaamrood op de kaken moet ik erkennen dat ik al een heel eind met die bankmedewerker mee ging, tot het punt waarop hij mij probeerde zo ver te krijgen om mijn geld op een “fictieve” rekening te zetten.
Ik krijg de laatste tijd ook regelmatig mailtjes en sms’jes waaruit blijkt dat mijn bestelling (!) , onderweg is, en elk moment kan worden bezorgd.
Klik op deze link, als u uw bestelling wilt volgen !
Kijk uit en ga heel goed na, of er inderdaad een bestelling onderweg kan zijn, en wie de afzender van het mailtje is. Zodra je op een linkje klikt, kunnen er allerlei dingen op je computer of telefoon worden gezet. Ben je je niet bewust van een bestelling die je hebt gepleegd, verwijder het mailtje dan. Zelfs als het, zoals in mijn geval, een afzender betreft die dezelfde achternaam als jou draagt.
Ik ben blij dat ik weer gewoon boodschappen kan doen, dat de winkels weer open zijn. Dan hoef ik tenminste ook niet meer zo vaak on-line te bestellen.
Delen:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer