Einde winning streak Sc Joure?

Geplaatst: 05-04-2022 16:09|© Foto: JouwJoure.nlReacties:
1
Een opmerkelijke comeback van het eerste team van Sc Joure in de tweede klasse I. Lange tijd stonden ze puntloos onderaan de lijst. Van de laatste zes wedstrijden, waren er ineens 5 winstpartijen, waarna het team langzaam uit de degradatiezone verdween. Vorige week werd er nog gewonnen van VEV'67, maar van koploper Kollum werd afgelopen zaterdag verloren.

Is dit het einde van de winning streak? Waarschijnlijk niet. Gezien het spelbeeld en uitslag zit er vast nog meer in het vat. De wedstrijd eindigde in 3-4, een minieme nederlaag tegen de koploper. Sc Joure kwam op voorsprong (door Senne Dijkstra), maar hielp het de bezoekers met een blunder aan de gelijkmaker. Kollum werd steeds sterker en nog voor het half uur spelen was het al 1-3 en daarmee dachten vooral de bezoekers dat de wedstrijd gespeeld was. Jonkie Bent Dijkstra (JO19) zorgde nog voor rust voor de aansluitingstreffer en daarmee een 2-3 ruststand.

De thuisploeg ging in het tweede bedrijf op jacht naar de gelijkmaker. Op een goede kans in de eerste minuten na, waren er maar weinig mogelijkheden. Het spel van beide teams zakte naar een bedenkelijk niveau, maar een kwartier voor tijd was het plots toch 3-3. Senne Dijkstra maakte zijn tweede nadat hij vrij voor de keeper was gezet. Zuur was het dan ook dat een afvallende bal, na een vrije trap, voor de voeten van een Kolummer viel. Die bedacht zich niet en schoot de bal in het net. Een nipte 3-4 nederlaag dus. Vanavond speelt Sc Joure de inhaalwedstrijd in en tegen Wolvega.