Nog meer donkere wolken voor Sc Joure

Geplaatst: 22-11-2021 12:16|© Foto: JouwJoure.nlReacties:
2
Sc Joure is er opnieuw niet in geslaagd om punten te pakken in de tweede klasse I. In en tegen Kollum werd er opnieuw verloren. Kollum voetbalde gemakkelijk, terwijl Joure grossierde in foutieve en doorzichtige passes. Al na tien minuten stond er 2-0 op het bord en de Jouster defensie zag er bij beide doelpunten niet goed uit. In het vervolg trokken de Jousters zich terug op eigen helft, waardoor de thuisploeg het een stuk moeilijker had. Het zorgde voor meer vertrouwen bij Sc Joure, dat steeds feller op de bal jaagde en daardoor de bal kon veroveren. Tot kansen leidde het evenwel niet. Door dit spelbeeld kreeg de thuisploeg wel weer meer ruimte om te voetballen en deed dat ook. Kollum creëerde kans op kans, maar ging daar eigenlijk te slordig mee om. Het had dan ook zomaar vier of vijf nul kunnen staan, maar het doelpunt viel juist aan de andere kant. Martijn Dijk rondde een keurige aanval prima af. Het was eigenlijk pas de tweede kans van de Jousters, maar goed hij telde wel. Kollum raakte niet van de wijs en zorgde kort na het half uur weer voor een marge van twee doelpunten en meer werd er niet gescoord in de eerste helft.

De tweede helft bracht ook geen doelpunten meer. Hoewel Sc Joure er direct na rust dichtbij was, waren het vooral halve kansen waarmee de Jousters het moesten doen. De thuisploeg scoorde ook niet, maar kreeg juist wel een aantal goede kansen. Één daarvan eindigde op de lat. Het bleef dus bij 3-1 en daarmee de zevende verliespartij op rij in de competitie voor het team van Dick Schuurman. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SC Veenwouden op het programma. Misschien wel de belangrijkste van het seizoen, want dan is het de nummer 14 (laatste) tegen de nummer 12. Wil je enigszins aansluiten dan moet je die winnen.