GroenLinks De Fryske Marren zorgt voor verjonging

Geplaatst: 08-03-2018 10:50|© Foto: JouwJoure.nl

JOURE - De campagnetijd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart verloopt bij  de afdeling van GroenLinks in De Fryske Marren dit keer iets anders dan normaal. Zowel fractievoorzitter Matthijs Sikkes - van den Berg als de nummer twee op de lijst Anne Merkuur verwelkomen in deze periode een eerste kind. Matthijs en zijn partner zijn erg dankbaar een kind te mogen adopteren uit de Verenigde Staten. Zij zijn deze week vertrokken naar de VS om hun zoontje op te halen. Anne Merkuur en haar partner verwachten hun kind in de loop van deze maand, dus de campagne valt grotendeels in haar verlofperiode.

Wegens de afwezigheid van hun beiden zal Ralph de Graaf (nr. 3 op de lijst) de honneurs waarnemen en de debatten gaan voeren namens GroenLinks.
Ralph heeft als verkenner duurzame gebiedsontwikkeling jarenlange ervaring in de ruimtelijke ordening en veel kennis opgedaan in duurzame energie. In de vorige raadsperiode heeft hij bovendien twee jaar meegedraaid als GroenLinks-raadslid in de gemeente Weststellingwerf.
Lijsttrekker Sikkes - van den Berg: “Natuurlijk is het jammer dat ik nu de campagne moet missen, maar ik heb alle vertrouwen in onze nummer drie en we rekenen op een goede uitslag voor GroenLinks op 21 maart.”

Voorzitter van de GroenLinks Regio Zuidwest Fryslân Corrie Dam spreekt uit trots te zijn dat het op deze manier binnen de lijst opgevangen kan worden. “We zijn als afdeling de laatste jaren gegroeid en hebben voor deze verkiezingen weer een lijst op kunnen stellen met sterke kandidaten. Ik heb alle vertrouwen in Ralph en de rest van de lijst en natuurlijk in een goede uitkomst. We rekenen erop dat we minimaal zullen verdubbelen in zetelaantal.”

Delen:Bron: GL
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Login of registreer