Sc Joure bovenaan na verpulvering koploper

Geplaatst: 12-11-2012 09:19Reacties:
1

JOURE - Sc Joure is de nieuwe trotse koploper van de eerste klasse zondagamateurs. Vorige week liet koploper FVC al twee punten liggen, waardoor de Jousters hen tot op 1 punt genaderd waren. Zondagmiddag stond de topper Sc Joure - FVC op het programma. De topper bleek alleen op papier, want voor de Jousters was er zowel letterlijk als figuurlijk geen vuiltje aan de lucht. De topper was eigenlijk na 18 minuten al beslist, want toen stond er al 3-0 op het scorebord.

Sc Joure begon goed aan de wedstrijd en zette direct druk op de club uit Leeuwarden. Na elf minuten werd de strijdlust van de Jousters benut door een rake kopbal van Martijn Dijk (of was het Tjisse?). FVC begint te klungelen en vier minuten later is het weer raak. Doelman Sander Schaafsma van FVC laat de bal los, waar Tjisse Kerkstra als de kippen bij is: 2-0. FVC is de kluts nu helemaal kwijt en drie minuten later ligt ook de derde in het net, door een schot van opnieuw Tjisse Kerkstra. De wedstrijd lijkt hiermee al gelopen te zijn, en dat ziet ook de FVC-trainer Bert Hollander. Hij brengt twee verse krachten en ziet zijn ploeg een penalty krijgen. De Jouster coach Gerrie Schouwenaar ontploft haast en krijgt rood na aanmerkingen op de leiding. Wesley Tankink benut de penalty en zo gaan we rusten met een 3-1 stand.

In de tweede helft starten de Jousters opnieuw furieus. In de 49ste minuut krijgen de Jousters een vrije trap niet ver van de goal van FVC. Björn Schilder neemt de vrije trap en schiet de bal via de paal in de goal. Een minuut later schiet Martijn Dijk de 5-1 binnen en is de wedstrijd definitief gelopen. FVC moet het laatste half uur ook nog eens met tien man verder, want aanvoerder Geert Faber ontving zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Tjisse Kerkstra weet in de 66ste minuut wederom het net te vinden en brengt de stand op 6-1. FVC doet even later nog wat terug en brengt de eindstand op 6-2 door een goal van Ruurd Algra.

Sc Joure stijgt door de overwinning naar de koppositie in de eerste klasse F. De overwinning betekende de eerste nederlaag voor FVC, die nog maar drie tegendoelpunten incasseerde voor de wedstrijd tegen Sc Joure.