Sc Joure krijgt klop in derby

Geplaatst: 11-11-2019 18:23

JOURE - Sc Joure heeft zaterdagmiddag klop gekregen in het thuisduel met VVI uit Idskenhuizen. De wedstrijd wordt gezien als derby en daarnaast is VVI de oude club van Sc Joure trainer Dick Schuurman. De bezoekers wisten in alle vroegte de tribune te versieren met een supergroot spandoek. VVI niet de grootste wel de mooiste, luidde de tekst. Er kwam veel publiek op de wedstrijd af en die zagen een leuke wedstrijd. Het begin van de wedstrijd was voor de Jousters, waarin ze en goal afgekeurd zagen wegens buitenspel. Na een dik half uur waren het de bezoekers die sterker werden en een penalty claimden wegens vermeend hands. De scheidsrechter ging er niet in mee en zo werd er gerust met 0-0.

In de tweede helft ging VVI verder waar het in de eerste helft mee was geëindigd. De bezoekers waren sterker en die kwamen ook op voorsprong in de 68ste minuut door een schot van Zijlstra. Sc Joure probeerde het nog wel, maar met de nodige uitval (blessures) werd het een onmogelijke taak en bleef het bij 0-1. De Jousters zakken verder weg in de tweede klasse I. Volgende week is er geen competitiewedstrijd, maar staat vrijdagavond het bekerduel met Gorredijk op het programma.