Sc Joure keihard onderuit

Geplaatst: 06-11-2019 12:54|© Foto: JouwJoure.nl

JOURE - Sc Joure is zaterdag tegen een keiharde nederlaag aangelopen. Op eigen veld werd maar liefst met 1-5 verloren van Kollum. De nederlaag was terecht en had evenwel nog hoger kunnen uitvallen. In het begin van de wedstrijd was het uiteindelijke scoreverloop niet zichtbaar. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en beide teams kregen ook kansen. Na ruim een kwartier viel het eerste doelpunt, één-op-één met de keeper werd met een doelpunt bekroond. De Jousters moesten in de achtervolging en kregen ook een paar kansen. Ze waren echter niet besteed aan Ter Heide en N'Gouan, waardoor de gelijkmaker niet viel. De bezoekers werden ondertussen sterker, kregen kansen en verdubbelden de voorsprong tien minuten voor rust. Dit was nadat de paal en lat al waren geraakt.

De Jousters lieten zich in het tweede bedrijf weg spelen. De bezoekers waren scherper, feller en meer dreigend. Toch bleef het lang 0-2, tot in de 70ste minuut. Toen ging het plotseling heel snel. De gasten liepen in nog geen kwartier uit naar een 0-5 voorsprong. In de slotminuten deed N'Gouan nog wat terug, door de 'eretreffer' te maken. Sc Joure staat nu 9de in de tweede klasse I.

Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen VVI op het programma. Het betekent een weerzien van huidige Sc Joure coach Dick Schuurman met zijn oude team.