Goud voor Sc Joure JO12, brons JO11-1 en JO10-1

Geplaatst: 21-10-2019 13:43|© Foto: JouwJoure.nl

OENTSJERK - Afgelopen zaterdag vonden de districtkampioenschappen van het Voetbal Talenten Toernooi plaats voor het district Noord in Oentsjerk. VC Trynwâlden was gastheer voor het toernooi in de leeftijdscategorieën JO11 Elite (hoofdklasse) en Generaal (t/m 1ste klasse), JO12 en JO13 Generaal (t/m 1ste klasse). De JO11-1 en de JO12-1 deden beide mee aan dit toernooi, waarbij tickets voor het Nederlands Kampioenschap verdiend kunnen worden.

De JO12-1 werd winnaar in de poule met VC Trynwâlden, v.v. Heerenveen (2) en LAC Frisia 1883, waar het alleen moeite had met de laatste. De halve finale tegen v.v. Hoogeveen was zeker spannend te noemen. Nadat beide teams niet tot scoren kwamen, moesten penalties de beslissing brengen. De Jousters trokken aan het langste eind. In de finale wachtte de Drachtster Boys. Ook dit werd een spannennde wedstrijd. Na het eerste bedrijf stond er namelijk 1-1 op het scorebord. Uiteindelijk wist Sc Joure nog tweemaal het net te vinden, waardoor de titel binnen was en daarmee een plek op het NK. De troostfinale werd gewonnen door v.v. Hoogeveen, dat ook nog eens tot de meest sportieve ploeg van het toernooi gekroond werd.

Bij de JO11 wist Sc Joure ook hoge ogen te gooien. Een derde plek werd behaald en daarmee ook een ticket voor het NK.

De JO10 speelde zondag in Leeuwarden bij FVC het talententoernooi. Zij ontvingen ook een ticket voor het NK. Ze werden eerste in de tweede categorie.