Punt voor Sc Joure

Geplaatst: 30-09-2019 16:03|© Foto: JouwJoure.nl

JOURE - Sc Joure is er zaterdag niet in geslaagd om de forse nederlaag van vorige week weg te poetsen met een overwinning. Op eigen veld werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen Sc Veenwouden. Een terechte uitslag, gezien het spelbeeld. In het eerste helft gebeurde er weinig. Het eerste half uur werd slechts opgeleukt door enkele afstandschoten. Pas in de slotfase konden de Jouster over de linkerkant een keer doorbreken, maar de keeper van Veenwouden kon ingrijpen. Even later braken de gasten eveneens over links door. De inzet werd onschadelijk gemaakt, maar Wytze Veenstra kon namens de gasten de afvallende bal in het net schieten.

In de tweede helft waren er wel veel kansen voor beide partijen en de wedstrijd werd daardoor ook een stuk leuker. Nadat er tot 2 keer toe een bal van de lijn gehaald was door de gasten, leken ze de wedstrijd te beslissen. Sybrand de Graaf verloor het 1-op-1 duel echter met de goed keepende Jouster goalie Wijnalda. Nadat zowel de keeper van Veenwouden, alsook die van Sc Joure een aantal prima reddingen hadden verricht, viel een dik kwartier voor tijd de gelijkmaker. Sander de Ree scoorde, volgens de gasten in buitenspelpositie, en zo brak een spannend laatste kwartier aan. Hierin hadden beide teams nog een aantal goede kansen, misschien de beste wel voor de thuisploeg, maar gescoord werd er niet meer.