Kunststof kozijnen laten plaatsen in Friesland JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Kunststof kozijnen laten plaatsen in Friesland
Geplaatst: 09-04-2019 18:18


In deze tijd is duurzaamheid een ‘hot topic’. Er wordt massaal nagedacht over manieren om huizen duurzamer en milieuvriendelijker te maken, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen. Eén van de eveneens vaak genoemde aanpassingen voor een duurzamer huis is het vervangen van verouderde houten kozijnen voor nieuwe kunststof kozijnen. Ze hebben nu eenmaal een lange levensduur, isoleren beter en vragen weinig onderhoud. Bovendien zijn kunststof kozijnen met houtlook nog maar nauwelijks van echte houten kozijnen te onderscheiden. Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal op letten als je van plan bent om dat te gaan doen?

 

Bekijk het aanbod
Dat klinkt heel logisch, maar waarschijnlijk is er meer keuze dan je in de gaten hebt. Kies je bijvoorbeeld voor vaste kozijnen of kozijnen die geopend kunnen worden? Lijkt een draaikiepraam je handig en vind je een ventilatierooster fijn? Wil je dat het raam naar binnen of naar buiten draait? En welke van de vele kleuren heeft je voorkeur?

 

Isolatiewaarde
Ook binnen de kunststof kozijnen zelf zit er nog verschil in isolatiewaarde. Hiervoor dien je het profiel van de kozijnen te bekijken. Kunststof kozijnen kennen een zogenaamd ‘kamersysteem’. Hoe meer kamers ze hebben, hoe hoger de isolatiewaarde.

 

Inbraakwerende kozijnen
De goede kunststof kozijnen zijn ook inbraakwerend. Ze beschikken bijvoorbeeld over het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hetzelfde geldt voor het hang- en sluitwerk. Inbraakwerend hang- en sluitwerk herken je aan het SKG-keurmerk. Hoe meer sterren het hang- en sluitwerk van de kozijnen krijgt, hoe beter de inbraakwerendheid.

 

Duurzame beglazing
Als je dan toch je kozijnen laat vervangen door de duurzame kunststof variant, denk dan ook eens na over duurzame beglazing. HR++ glas bijvoorbeeld isoleert vele malen beter dan dubbel glas. Dat merk je niet alleen aan je portemonnee, maar ook aan het comfort in huis!

 

Betrouwbare, professionele leverancier
Vraag altijd meerdere offertes aan bij verschillende leveranciers, zoals Jansma Burdaard, om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden, de verschillen in prijs, service, garantie en, misschien wel het belangrijkste, de verschillen in kwaliteit. Kies de leveranciers uit die al meerdere kunststof dakkappellen in Friesland geplaatst hebben en vraag altijd of je hier voorbeelden van kunt zien. Woon je in Heerenveen en hebben ze ook in Heerenveen kunststof kozijnen vervangen? Rijd dan eens langs dat huis om het eindresultaat met eigen ogen te bekijken. Je krijgt dan direct een goed beeld van wat je kunt verwachten en hoeft niet bang te zijn voor spijt achteraf!

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.