Van der Pal stopt na ruim 16 jaar als wethouder JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

Van der Pal stopt na ruim 16 jaar als wethouder
Geplaatst: 08-10-2018 14:35

JOURE - Maandag 8 oktober maakte Johannes van der Pal bekend te stoppen als wethouder van gemeente De Fryske Marren. Van der Pal zet daarmee een punt achter een carri├Ęre van 16,5 jaar als wethouder. Van der Pal: "De rek is ├║t 't elastyk en dan moatte jo stopje. Foaral as jo merke dat it psychysk en fysyk lestiger wurdt". Voor hem is stoppen een wel overwogen keuze, die hem wel moeilijk valt. "It is ek de akseptaasje, dat jo net mear alles kinne", zo relativeert hij. De 64-jarige Van der Pal was 12 jaar wethouder in het voormalige Lemsterland (voor Gemeentebelangen). Na de gemeentelijke herindeling vervulde hij 4,5 jaar het wethouderschap voor de FNP in gemeente De Fryske Marren.

Jan Volbeda, fractievoorzitter van de FNP: "De FNP is rekke. Mar wy respektearje dit foar ús ûnferwachte beslút fan Johannes van der Pal. De partij ferliest hjirmei in tige waardearre en belutsen wethâlder mei in hiele protte ûnderfining. De kommende perioade sil socht wurde nei pasjende opfolging".

Burgemeester Fred Veenstra: "Als college vinden we het erg spijtig dat Johannes ons gaat verlaten. Tot op de dag van vandaag hebben we als college op een collegiale en prettige manier samen mogen werken. We missen binnen korte tijd helaas twee ervaren en betrokken krachten in dit college. Janny Schouwerwou moest vorige week al aangeven om gezondheidsreden te stoppen. Maar we hebben alle begrip en veel respect voor de beslissing van Van Der Pal. En enorme waardering voor alle inzet die hij in al die jaren heeft gegeven".

FNP De Fryske Marren gaat nu op zoek naar een geschikte opvolger, die het wethouderschap de komende jaren gaat vervullen. Tot die tijd zal Van der Pal nog aanblijven.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.