Kameleon: Virtuele toer geschiedenis Terherne JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Kameleon: Virtuele toer geschiedenis Terherne
Geplaatst: 03-05-2018 15:05

TERHERNE - Hielke en Sietse Klinkhamer nemen u virtueel mee in de geschiedenis van Terherne. Vanaf donderdag 3 mei kan iedereen met een smartphone een wandelroute langs het Far in Terherne lopen. Het Far, een watertje waaraan Terherne ontstaan is, is inmiddels door onze voortschrijdende welvaart gedempt. Maar met een gratis augmented reality app wordt men toch langs deze oude waterloop in Terherne geleid.

Met AR zie je, mbv je smartphone dingen die er niet echt zijn. Op 8 verschillende punten op de route komt via de telefoon de geschiedenis een beetje tot leven. Zo wordt de bezoeker in vogelvlucht door de eeuwen heen van Terherne meegenomen. Deze gratis wandelroute is onderdeel van de MeAr fryslan app en is voor iedereen gratis te downloaden in de stores. De wandelroute met augmented reality duurt ongeveer 40 minuten als men niet even pauze neemt bij de een van de horecagelegenheden die aan de route liggen. Start is bij de grote Poort bij de Kameleonboerderij. Daar zal Hielke of Sietze u virtueel ontvangen en wegwijs maken.

Donderdag 3 mei wordt de route feestelijk geopend bij vaste ligplaats van de veerpont naast Eetcafe Portunus. Het Veer is de jongste toegangspoort van Terherne en zij zet jaarlijks duizenden mensen over die wellicht geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Terherne. De schippers zijn hierdoor natuurlijk ambassadeurs voor Terherne en zij zijn het middelpunt bij de feestelijke opening. De komst van deze gratis app die de geschiedenis van Terherne op moderne wijze belicht biedt een extra service voor bewoners en gasten van Terherne en is een aanvulling voor Culturele Hoofdstad 2018.

Programma:

  • 14.45 - 15.00 uur inloop bij Eetcafé Portunus, Syl 12-A Terherne
  • 15.00 - 15.15 uur act
  • 15.15 - 15.20 uur verzamelen op het plein voor de Kameleonboerderij
  • 15.20 - 15.30 uur uitleg downloaden app door Tjitske (Mear Fryslan app)
  • 15.30 - 16.30 uur lopen route Terherne

Downloaden:

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.