Sc Joure gemakkelijk voorbij Veenwouden

Geplaatst: 17-02-2018 22:11|© Foto: JouwJoure.nl

JOURE - Sc Joure kende zaterdag een gemakkelijke middag tegen Sc Veenwouden in de tweede klasse I. Binnen het kwartier stonden de groen-witten op voorsprong. Jelte Ter Heide promoveerde een hoekschop van Martijn Dijk met een omhaal tot doelpunt. De kansen bleven volgen, maar pas in de 34ste minuut werd daarvan één verzilverd. Martijn Dijk tikte simpel binnen na goed voorbereidend werk van Sebastiaan Kooistra. Vlak voor rust had diezelfde Martijn Dijk de wedstrijd al kunnen beslissen, maar schoot vogelvrij over. Het bleef in de eerste helft bij 2-0, waar Sc Joure veel meer kansen had de bezoekers. Die bleven steken op één goede kans.

In de tweede helft waren de eerste kansjes voor Veenwouden, maar de aansluitingstreffer kwam er niet. Na een dik uur was het de thuisploeg weer die scoorde. Een verre uittrap bracht Sebastiaan Kooistra alleen voor de keeper en die faalde niet. Daarmee was de wedstrijd letterlijk en figuurlijk ten einde, want veel gebeurde er niet meer. De Jousters staan nu weer even derde, maar hebben wel meer wedstrijden gespeeld als een aantal achtervolgers.