Gemeente plaatst dit jaar 800 zonnepanelen JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© Gemeente DFM
Gemeente plaatst dit jaar 800 zonnepanelen
Geplaatst: 28-02-2018 15:03

JOURE - Dit jaar plaatst de gemeente op diverse gemeentelijke gebouwen honderden zonnepanelen. Daarmee komt het totaal aantal zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen ruim over de duizend stuks. Met de zonnepanelen voorzien we steeds meer in onze eigen stroom. Een stapje in de richting van een fossielvrije gemeente in 2030, één van de vijf ambities in onze duurzaamheidsvisie.

Eerst op het dak
Er is in onze gemeente heel veel ruimte beschikbaar op daken voor zonnepanelen. Zonnepanelen op daken storen het minst in de openbare ruimte, en hebben dan ook onze voorkeur. Dit jaar worden op de daken van het gemeentehuis in Joure, de nieuwe gemeentewerf en de Hege Fonnen (beide in Lemmer) bij elkaar ongeveer 650 zonnepanelen geplaatst. Daarnaast worden op diverse kleine locaties zonnepanelen geplaatst, zoals toiletgebouwtjes. Eerder al werden op de daken van de Doniahal in Sint Nicolaasga (168 stuks), en op de gymzalen in Sloten, Echten en Sintjohannesga zonnepanelen aangebracht. Op het douche- en toiletgebouw in Delfstrahuizen liggen 165 panelen. In totaal leveren de ruim duizend panelen die straks op de daken liggen maximaal 250.000 kWh.

In 2030…
In de Duurzaamheidsvisie 2030 zijn vijf ambities geformuleerd. Eén van die ambities is het in 2030 onafhankelijk zijn van fossiele energiebronnen. Duurzaam opgewekte energie is daarvoor een belangrijke pijler.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.