Belangrijke overwinning Sc Joure

Geplaatst: 10-02-2018 21:24|© Foto: JouwJoure.nl

STIENS - Sc Joure heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt in de tweede klasse I. In en tegen Stiens werd er met 1-3 gewonnen. Sc Joure zat na enkele minuten al op rozen, want een hoekschop werd door Erwin IJdel binnen gewerkt. Het vervolg was minder en de ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar. Gescoord werd er niet meer in het eerste bedrijf en dus was de ruststand 0-1.

In de tweede helft hadden de Jousters het moeilijk. De thuisploeg was feller en drongen de Jousters naar achteren. Na een minuut of zeven kwam de thuisploeg dan ook verdiend langszij door een doelpunt van Hietkamp. Stiens wilde doordrukken, terwijl Sc Joure op de counter loerde. Stiens had de beste kansen en had moeten scoren. De paal stond een aantal keer in de weg en een aantal keren werden goede kansen om zeep geholpen. Een strafschop werd de thuisploeg ook nog onthouden. Een voetbalwet leert dan dat de goal aan de andere kant valt en dat was ook nu het geval. Een uitbraak van de Jouster resulteerde in de slotfase voor de 1-2 en net voordat het laatste fluitsignaal klonk werd het ook nog 1-3. Sebastiaan Kooistra en Jelte ter Heide waren de doelpuntenmakers. Een geflatteerde en enigszins lucky overwinning, maar niet minder belangrijk.