Sc Joure verslikt zich bijna in ONT

Geplaatst: 04-02-2018 13:07

JOURE - Sc Joure speelde zaterdag haar eerste wedstrijd na de winterstop in de tweede klasse I. De wedstrijd van vorige week was namelijk afgelast. Zaterdagmiddag stond ONT uit Opeinde op het programma en die ging wel door. Op sportpark De Hege Simmerdyk kwamen de Jousters goed uit de startblokken en stonden in no-time met 2-0 voor. De eerste was van Sebastiaan Kooistra, de tweede van Alexander Pol. Het leek een complete walk-over te worden, zij het dat Sc Joure te weinig scoorde. Het bleef ondanks vele kansen bij een 2-0 ruststand.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Sc Joure geloofde het wel en dacht de drie punten makkelijk binnen te harken. ONT zag dit anders en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Die kwam er in de 77ste minuut, maar ONT kon de gelijkmaker niet forceren. Het bleef bij een 2-1 overwinning voor Sc Joure en daarmee de vijfde plek in de competitie.