DWP JO19-1 na spannende eindfase alsnog kampioen JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© Hotze Adema
DWP JO19-1 na spannende eindfase alsnog kampioen
Geplaatst: 29-01-2018 11:08


De JO19-1 van voetbalvereniging De Wite Peal uit Sintjohannesga (DWP) heeft na een spannend slot van de competitie het kampioenschap behaald in de 3e klasse 03. De strijd om het kampioenschap ging voornamelijk tussen DWP en SJO WTTC JO19-1 en was tot de laatste wedstrijd onbeslist.
DWP wist in november een belangrijk punt mee naar huis te nemen bij de wedstrijd tegen vv Lemmer (3-3), Lemmer had thuis alle wedstrijden gewonnen. Hierna wist DWP ook zijn laatste wedstrijd met 5-0 van Udiros te winnen en stond het na 9 wedstrijden met 22 punten bovenaan de ranglijst met 45 doelpunten voor en 11 tegen. Alleen concurrent WTTC kon nog op een gelijk aantal punten komen, maar had een beduidend lager aantal goals gemaakt. Toch wist deze ploeg in twee wedstrijden het doelsaldo nog met 18 doelpunten omhoog te schroeven en kwam zo gevaarlijk dicht bij DWP.
Het wachten was op de laatste competitiewedstrijd van WTTC, die pas op 13 januari jongstleden werd gespeeld bij en tegen Blauw Wit ’34 JO19-4. De winst (0-5) was voor WTTC niet genoeg om het kampioenschap van DWP af te pakken. Onlangs werden de spelers en leiding van DWP JO19-1 gefeliciteerd met hun kampioenschap met een bos bloemen en een diploma.
De ploeg, onder leiding van leiders Arjen Veenstra en Edwin Willems en trainers Remco ten Hoeve en Jolle Jager, heeft veel in zijn mars! Dit hebben ze niet alleen in hun eigen wedstrijden laten zien, ook spelen er regelmatig spelers mee met de seniorenteams en op die manier zorgen zij voor een goede aansluiting van de jeugd naar de senioren.
Vanaf begin februari mag dit team in de 2e klasse 04 gaan proberen om opnieuw een hoge plek op de ranglijst te behalen. Wij wensen DWP JO19-1 hierbij veel succes toe!

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.