Sc Joure zondag na 1 helft op rozen

Geplaatst: 31-10-2017 12:02|© Foto: JouwJoure.nl

JOURE - Sc Joure had zondagmiddag aan één helft genoeg om wederom drie punten te kunnen bijschrijven. Op sportpark De Hege Simmerdyk waren de mannen van AVV van Terschelling de tegenstander. De Jousters domineerden de eerste helft en kwamen na een klein half uur verdiend op voorsprong. Tjitte Rijpkema kopte raak uit een hoekschop. Even later werd de score verdubbeld door Paul Koopmans. Opnieuw met het hoofd, nu uit een vrije trap. Nog voor rust werd de wedstrijd beslist. Tjitte Rijpkema kopte zijn tweede binnen na een vrije trap: 3-0.

In het tweede bedrijf namen de Jousters wat gas terug, terwijl AVV juist het tegenovergestelde deed. Met meer opportunisme zorgden de bezoekers voor een overwicht en ook voor gevaar bij de Jouster goal. De thuisploeg stelde daar nog bar weinig tegenover en ziet AVV vlak voor het einde een eretreffer maken. De Jouster goalie heeft geen antwoord op een afstandschot van Iemke de Bruin. De 3-1 overwinning zorgt voor een eerst plek in de vijfde klasse B. Sc Boornbergum heeft wel minder verliespunten, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld.