Hollandiastraat, busstation en meer in november JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© knooppunt Joure
Hollandiastraat, busstation en meer in november
Geplaatst: 27-10-2017 13:55

JOURE - De werkzaamheden rond het nieuwe knooppunt Joure gaan onverminderd door. Nu het verkeer van de rotonde is, staan er weer andere werkzaamheden op de planning. In november wordt de verbinding tussen de Haulstersingel en de Sewei aangelegd. De oude onderdoorgang vanaf de Hollandiastraat wordt verwijderd en de nieuwe wordt aangesloten op de rotonde van de Scheen. Het terrein rond de Hollandiastraat wordt afgewerkt en de uitritten voor omwonenden worden aangelegd.

Naast afrondende werkzaamheden aan de A7 en de fly-overs wordt er ook gewerkt aan de aansluiting van Joure. Zo wordt het viaduct Geert Knolweg afgemaakt, zodat ook de tweede minirotonde kan worden aangelegd, waarna de weg tussen de twee minirotondes aangelegd kan worden, alsook het fietspad. De minirotonde wordt gebouwd op het materiaal dat op het midden van de oude rotonde lag. Dit wordt naar de juiste plaats gebracht nu de rotonde niet meer gebruikt wordt. Daarnaast zal er de nodige aanvulling moeten komen om de bult op hoogte te krijgen. Het busstation wordt gebouwd en er wordt gewerkt aan de minirotonde en de ovatonde. Ook worden de op- en afritten van de A7 gemaakt.

Er komt ook een tijdelijke weg om het viaduct van Joure naar Haskerhorne te slopen en te herbouwen. Tenslotte worden de Langweerder Wielen verder uitgediept, waarbij het slib in de oevers verwerkt wordt. Zand wordt naar het depot aan de Noarder Aldewei gebracht.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.