Sc Joure zondag slaat in slotfase toe

Geplaatst: 16-10-2017 15:43|© Foto: JouwJoure.nl

LANGWEER - Sc Joure heeft zondag in de slotfase afstand kunnen nemen van Langweer. De derby in de vijfde klasse B kende een gelijkwaardig beeld, maar de Jouster bezoekers kregen wel meer kansen. Dit leidde nog voor het half uur tot een 0-1 voorsprong door een kopbal van Jelmer Altenburg. Daar bleef het in het eerste bedrijf bij.

In de tweede helft zocht de thuisploeg naar de gelijkmaker, maar Sc Joure hield redelijk gemakkelijk stand. Tot de slotfase wel te verstaan, want de thuisploeg kwam toch op gelijke hoogte toen Remco Sappé de Jouster goalie met een lob verschalkte. Het leek op een gelijkspel uit te draaien, maar onduidelijkheid omtrent een beslissing van de arbitrage gooide roet in het eten voor Langweer. Een voorzet van Sc Joure belandt in de handen van de Langweerder keeper, terwijl er buitenspel geconstateerd is door de grensrechter. De keeper denkt aan een vrije trap en legt de bal op de grond, die door Bart Spaan in de goal getikt wordt namens de Jousters. Doelpunt, aldus de scheids, want die had niet gefloten voor buitenspel. In de blessuretijd wordt het ook nog eens 1-3, nadat dezelfde Bart Spaan de keeper uitspeelt en de bal rustig in de lege goal kan tikken.

Door de winst blijft Sc Joure de tweede plaats vasthouden.