Eerste voetbalteam Sc Joure zondag is terug

Geplaatst: 26-09-2017 09:54|© Foto: JouwJoure.nl

JOURE - Het eerste team van Sc Joure op zondag maakte zondagmiddag haar opwachting in de vijfde klasse. Na een jaar afwezigheid wel te verstaan, omdat veel spelers opstapten en het team werd teruggetrokken. Er bleek na onderzoek echter genoeg draagkracht voor een nieuw team, die dus zondag de competitie begon.

Op sportpark De Hege Simmerdyk was Sc Flamingo uit Deinum de tegenstander en om twee uur werd er afgetrapt. De Jousters begonnen sterk en creëerden een overwicht, maar scoorden niet.  Na ruim een half uur veranderde dit, want Sc Joure kreeg een strafschop. Tjitte Rijpkema benutte dit buitenkansje en zorgde daarmee voor de 1-0. De mannen uit Deinum waren niet onder de indruk en begonnen steeds beter te voetballen, waardoor Joure onder druk kwam te staan. Dit leverde nog voor rust de gelijkmaker op.

In het tweede bedrijf kwam Flamingo al vroeg op een 1-2 voorsprong, maar richtten de Jousters zich op. Vol overgave werd naar de gelijkmaker gezocht. Kansen hierop kwamen er, maar de gelijkmaker bleef uit. In de slotfase volgde toch de beloning van een redelijk sterke tweede helft. Bart Spaan zorgde met een schuiver langs de uitkomende keeper voor de 2-2 en het eerste punt voor het nieuwe Zondag 1 team.