Einde rotonde Joure in zicht JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© Erik Wolbers (Politie)
Einde rotonde Joure in zicht
Geplaatst: 20-09-2017 14:41

JOURE - Nog even en dan is de rotonde van Joure onderdeel van de geschiedenis. Begin oktober wordt gestart met het omzetten van het verkeer naar het nieuwe knooppunt. Het is het begin van het einde van de laatste snelwegrotonde in Nederland.

Vanaf donderdag 5 oktober wordt het verkeer in fasen omgezet naar het nieuwe knooppunt. Als eerste is het verkeer van en naar Sneek aan de beurt. Maandag 9 oktober moet dit gerealiseerd zijn. De Hollandiastraat is hierbij afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De week erop volgt de rest van het verkeer. Alles is dan nog niet gereed. Het verkeer van en naar Joure krijgt te maken met tijdelijke routes/omleidingen.

Als al het verkeer van de rotonde is, kan gestart worden met de nieuwe aansluiting naar en van Joure. Dit moet eind van het jaar klaar zijn. In begin 2018 wordt het hele project beëindigd met de realisatie van het Haskerveldviaduct.

Voordat het verkeer over de nieuwe fly-overs gaat, krijgt het publiek de kans om hierover te lopen of te fietsen. Dit zal op 30 september tussen tien uur en 15.00 uur gebeuren. Op 1 oktober volgt dan de Joustermerkeloop over de fly-overs. Op zaterdag 14 oktober kan er een rondje over de dan oude rotonde gemaakt worden.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Gerelateerd:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.