Ook skutsje Langweer verlaat het wedstrijdveld JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Ook skutsje Langweer verlaat het wedstrijdveld
Geplaatst: 13-08-2017 23:58

Het skûtsje van Langweer heeft zaterdag, tot ieders grote verrassing, een statement gemaakt. Tijdens de wedstrijd op het IJsselmeer verliet het skûtsje het wedstrijdveld en staakte de strijd.

De SKS zag het abrupte vertrek niet aankomen.

De schipper en bemanning van het skûtsje van Langweer, de Twee Gebroeders, geven als reden dat ze door de nieuwe zeilformule die in het najaar van 2016 is aangenomen, niet competitief genoeg mee kunnen zeilen in de vloot. Het skûtsje van Langweer is het hardst getroffen en moest vierkante meter zeil inleveren, terwijl de meeste skûtsjes er zeil bij kregen. 

,,Langweer heeft de hele winter gehad om over deze regel te praten" zegt Nagelhout, de voorzitter van de SKS.

Volgens Nagelhout zal de SKS  zondag alles in het werk stellen om Langweer binnenboord te houden. ,,Wat ús betreft binne se noch hieltyd wolkom", zegt SKS-voorzitter Nagelhout. Hij wil zondag met Langweer praten om ze te overtuigen maandag weer ,,gewoan mei te silen". ,,Dan kinne se harren sportive revâns nimme." De laatste opmerking klinkt wat eigenaardig, aangezien Langweer juist is gestopt omdat ze geen enkele kans hebben om op een sportieve wijze revanche te nemen.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.