Friese kaas, de Fryske, over de grens JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© deFryske.frl
Friese kaas, de Fryske, over de grens
Geplaatst: 19-07-2017 09:42

Na een eerste fase vanaf februari dit jaar en verkoop bij diverse supermarkten en kaasverkopers, krijgt De Fryske verder voet aan vaste grond. Vanaf deze week kan De Fryske gekocht worden bij vrijwel alle COOP winkels in Friesland en 14 grote COOP winkels elders in het land. Een eerste grotere samenwerking is hiermee een feit inclusief een stap naar consumenten buiten Friesland. Ook betekent het dat het aantal verkooppunten verdubbelt van dertig naar zestig winkels.

De Fryske is 5 maanden op de markt en is verkocht aan veel consumenten via Friese supermarkten, kaasventers, kaasspeciaalzaken en webshop. Consumenten reageren positief op de kaas, waarderen de volle en krachtige smaak. Ook is er een positieve recensie van culinair journalist Wouter Klootwijk die de kaas ‘stinklekker’ noemde. De Fryske staat startklaar om dit najaar een oudere variant van de kaas op de markt te brengen, op veler verzoek van consumenten en winkeliers.

De Fryske wil geleidelijk verder groeien in heel Nederland. Later in 2017 wordt het aantal verkooppunten opnieuw verdubbelt. Ook wordt de kaas via verschillende groothandels aangeboden bij horeca en bedrijven.

Meer samenwerking en verkopen van De Fryske dragen bij aan een mooier Friesland. Voor De Fryske zijn dat weilanden met verschillende kleuren groen en ruimte voor weidevogels. De Fryske werkt samen met boeren die ruimte geven aan natuur. Consumenten en winkeliers dragen bij door het product te kopen of te verkopen.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.