Dwangsom groenstrook bij conflict in Oudehaske JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

Dwangsom groenstrook bij conflict in Oudehaske
Geplaatst: 03-07-2017 09:18

OUDEHASKE - Het tuincentrum aan de Jousterweg en de bewoners van het huis ernaast liggen al jarenlang met elkaar overhoop. De één heeft een tuincentrum, de ander woont ernaast. Het conflict gaat over het tuincentrum. De partijen konden er onderling niet uitkomen, waarop de gemeente de regels uiteindelijk in het herziende, bestemmingsplan Oudehaske heeft opgenomen. Hierin mag het tuincentrum doorgaan met haar activiteiten, maar onder strikte voorwaarden. Hieronder valt een groenstrook tussen de buren van drie meter breed en 2 meter hoog tussen de percelen, bestaande uit opgaande bomen met een onderbeplanting van struiken. Het bestemmingsplan is nog niet definitief, want de buurman van het tuincentrum heeft een zienswijze hierop ingediend. Deze is wel verworpen, maar er is beroep aangetekend. Het bestemmingsplan is wel in werking getreden.

Daarnaast heeft de buurman een verzoek tot handhaving gedaan omtrent de groenstrook. Deze bestaat uit bamboe en voldoet dus niet aan het bestemmingsplan. De eigenaar van het tuincentrum gaf aan te willen wachten tot het hoger beroep heeft gediend en dat er geen geld voor was. Bovendien werd daarnaast aangegeven dat er nog een vordering voor een schadevergoeding bij de gemeente ligt, omtrent onterecht gemaakte kosten bij de legalisatie van het tuincentrum. Kosten die niet gemaakt hoefde te worden, omdat dit in het gewijzigde bestemmingsplan is opgenomen. De gemeente ging hier niet in mee en de eigenaar van het tuincentrum moet nu de groenstrook correct gaan aanleggen. Zo niet dan volgt een dwangsom.

De buurman had overigens ook nog geklaagd over opgeslagen materiaal voor de kas. Het gewijzigde bestemmingsplan staat dit ook niet toe. Dit werd bij controles niet geconstateerd en werd dan ook verworpen. Leveranciers stallen soms wel wat voor de kas, maar dit blijkt uiterlijk dezelfde avond nog te worden weggehaald. Geen opslag dus.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.