11 jongeren uit De Fryske Marren doen mee aan The International Children’s Games JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

11 jongeren uit De Fryske Marren doen mee aan The International Children’s Games
Geplaatst: 30-06-2017 10:31

Op dinsdag 4 Juli reizen 11 jonge sporters uit gemeente De Fryske Marren af naar Kaunas in Litouwen om mee te doen aan de International Children’s Games (ICG). Aan de 51e editie van de spelen doen maar liefst 2100 jonge sporters uit meer dan 80 steden wereldwijd mee. De spelen worden gehouden van 4 juli tot 9 juli 2017. Het is de 16e keer dat een delegatie jonge sporters uit gemeente De Fryske Marren deelneemt. De spelers, coaches en begeleiders worden dinsdag om 9.15 uur op het gemeentehuis in Joure uitgezwaaid door familie en vrienden.

Voor gemeente De Fryske Marren reizen 11 jonge sporters met coaches en begeleiders af naar Kaunas. Onze delegatie bestaat uit:

  •     5 Zwemmers van zwemvereniging Avéna uit Joure (+ coach)
  •     4 Basketballers  van basketbalvereniging Oaters uit Joure(+ coach)
  •     2 Beachvolleyballers van Beachvolleybal Joure, onderdeel van VC Joure (+ coach)

The International Children’s Games is het grootste jeugdsportevenement  ter wereld en verbonden aan het Internationale Olympisch Comité (IOC). De deelnemers zijn jongeren in de leeftijd van 12-15 jaar en de gemeente wordt door de organiserende stad uitgenodigd om mee te doen. Niet alleen sport is een pijler, het kennismaken met de gebruiken en gewoontes van andere culturen en bijzondere leefomstandigheden maken ook  een groot deel uit van de doelstelling. Net zoals ‘fairplay’ en het ontdekken van de regio waar de spelen dat jaar gehouden worden. Jaarlijks vinden de Games plaats in een ander land. Er zijn momenteel 411 steden verdeeld over 86 landen en verspreid over 5 continenten, lid van het ICG.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.