Start aanleg kunstgrasveld DWP JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© Gemeente DFM
Start aanleg kunstgrasveld DWP
Geplaatst: 30-05-2017 10:55

SINTJOHANNESGA - Afgelopen maandag was het startschot voor de vervulling van een lang gekoesterde wens van voetbalvereniging DWP uit Sintjohannesga. Wethouder Janny Schouwerwou van De Fryske Marren verrichte om 11.30 uur de aftrap van de aanleg van een nieuw kunstgrasveld.

Als oplossing voor onvolwaardig trainingsveld en capaciteitsprobleem
Al jaren gebruikt DWP een slecht en onvolwaardig trainingsveld en heeft de club een capaciteitsprobleem. Met de realisatie van kunstgrasveld gaat een lang gekoesterde wens van de club in vervulling. In 2015 benoemde de gemeenteraad dit ook al als één van de knelpunten, met als oplossing een kunstgrasveld voor wedstrijden en trainingen waarbij het bestaande trainingsveld in zelfbeheer komt bij DWP. Nu geven we hier uitvoering aan.

Besparing door inzet club
Door de eigen inzet van DWP bespaart de gemeente ruim €63.000,- op een investering van ongeveer
€450.000,-. Deze eigenkracht bestaat uit kennis de de vereniging inbrengt in het project en uit het zelf uitvoeren van werk, zoals het aanleggen van bestrating en het doen van opruimwerk.

Oplevering verwacht voor start nieuwe seizoen

De aannemer, Ceelen Sport Constructies uit Zeewolde, realiseert het kunstgrasveld onder keur, zodat de club bij oplevering , een gekeurd veld in gebruik kan nemen. Deze is naar verwachting voor de start van het nieuwe sportseizoen.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Gerelateerd:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.