Weer pijnlijk verlies voor Sc Heerenveen JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Weer pijnlijk verlies voor Sc Heerenveen
Geplaatst: 18-05-2017 11:27

HEERENVEEN - Sc Heerenveen speelde woensdagavond de eerste wedstrijd van de eerste ronde van de play-offs in eigen huis tegen Fc Utrecht. Jurgen Streppel had na de slechte resultaten vanaf de winterstop gekozen voor een defensief 5-3-2 systeem. Een dikke 10.000 supporters kregen opnieuw een fikse teleurstelling te verwerken. Na 20 minuten stond Utrecht al met 0-2 voor. Na een kwartier schoot Amrabat in de kruising, 5 minuten later was het Ayoub die vrij kon inkoppen en de score verdubbelde. Het leverde de spelers van Sc Heerenveen een fiks fluitconcert op en werd om het vertrek van Streppel gezongen. Schaars antwoordde met een wegwerpgebaar, wat vervolgens de gemoederen op de tribune nog meer verhitte.

In de tweede helft zat Sc Heerenveen beter in de wedstrijd, ook omdat Fc Utrecht gas terug nam. Het leverde na ruim een uur spelen een vrije trap op. Deze werd breed gelegd op de inkomende Ødegaard, die hard de aansluitingstreffer binnen schoot. De bal werd overigens wel enigszins van richting veranderd. Tien minuten later stond het bijna gelijk. Larsson schoot op aangeven van Marzo op de paal. De rebound kwam bij Marzo terecht, die wel heel slap in de handen van de keeper schoot. De goal viel vervolgens aan de andere kant door een enorme blunder van Faes. Hij tikte de bal in de voeten van Zivkovic, die de bal voor de goal gooit, waarna Haller met de hak de bal over zijn lichaam de goal in werkt. Zivkovic raakt in de slotfase nog de paal en dan is het afgelopen.

De supporters van Sc Heerenveen waren allerminst tevreden over de zoveelste nederlaag en vooral de manier van spelen en mentaliteit. In het stadion en ook op social media deelden zij hun ongenoegen en werd er zelfs gevraagd om het vertrek van Streppel. De inbreng van Kik Pierie op slechts 16-jarige leeftijd was misschien het enige positieve. De return volgt zaterdag in Utrecht, maar lijkt na de 1-3 nederlaag bijna een onmogelijke opgave voor Sc Heerenveen.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Gerelateerd:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.