Kandidaten lintjesregen 2018 voor half juni aanmelden JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Kandidaten lintjesregen 2018 voor half juni aanmelden
Geplaatst: 01-05-2017 22:28

JOURE - De lintjesregen van 2017 is nog maar net achter de rug of de voorbereidingen voor 2018 zijn alweer gestart. Tijdens dit festijn worden mensen, die zich bijzonder verdienstelijk voor de samenleving inzetten, in het zonnetje gezet. Om dit tijdens de lintjesregen, die rond Koningsdag gehouden wordt, te laten plaatsvinden moeten mogelijke kandidaten voor 15 juni van dit jaar al worden aangemeld. Er gaat namelijk een lange procedure aan vooraf.

Wanneer kan iemand een lintje verdienen?
In de zogenaamde lintjesregen worden mensen in het zonnetje gezet die zich bijvoorbeeld jaren hebben ingezet als vrijwilliger bij een plaatselijke vereniging, of die in het bestuur van een vereniging zitten. Mensen die al hun vrije tijd steken in het stimuleren van een sport, een hobby of een goed doel. Vaak zonder eigen belang, in alle bescheidenheid. Daarnaast zijn er nogal wat mensen die proberen belangrijke zaken voor de samenleving van de grond te tillen. Deze personen mogen best eens in het zonnetje worden gezet. Kent u zo iemand, en vindt u dat deze persoon een publieke erkenning verdient?

Een voorstel indienen
Als u iemand voor een Koninklijke onderscheiding wilt voordragen, dan is het verstandig contact op te nemen met Femke Blauw via telefoonnummer (0513) 239 933. Zij kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding en uitleggen hoe u te werk kunt gaan. Meer informatie kunt u ook vinden via de website www.lintjes.nl.

Dien het voorstel uiterlijk 15 juni 2017 in
Het is van belang om het voorstel tijdig in te dienen, omdat verschillende partijen het voorstel moeten behandelen. Is het de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de ‘lintjesregen’, de dag voor Koningsdag wordt uitgereikt? Dien het voorstel dan uiterlijk donderdag 15 juni 2017 in bij de burgemeester. Als u liever een ander uitreikmoment wilt, is dat ook mogelijk. Lintjes kunnen het hele jaar door worden uitgereikt als u het voorstel tenminste zes maanden van tevoren indient. Er moet dan wel sprake zijn van een bijzondere gelegenheid die verband houdt met de verdienstelijke activiteiten.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Gerelateerd:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.