Be Quick Dokkum 3, Sc Joure 0

Geplaatst: 27-04-2017 18:54|© Foto: Stefan

DOKKUM - Sc Joure heeft zaterdagmiddag op een zonnig Tolhuispark met 3-0 verloren van de nummer 3 in de tweede klasse I: Be Quick Dokkum. De Jousters hadden in de beginfase de kans om de score te openen, faalden en zagen vervolgens de thuisploeg wel scoren. Een vrije trap werd, na een klein kwartier, binnengekopt door Marcel van der Meulen. Het vervolg van de eerste helft was ronduit saai te noemen. Een te laag tempo en het grossieren in fouten door beide ploegen was hier debet aan. Vlak voor rust had Sc Joure op gelijke hoogte moeten komen, maar met een ultieme sliding wist Dokkum dit te voorkomen.

In de tweede helft was het, na een kort openingsoffensief, dweilen met de kraan open voor de Jousters. Na enkele goede kansen van de thuisploeg, waarbij de lat een keer redding bracht, was het toch raak. Rudolf Banga zorgde voor het laatste zetje na een prima aanval. Tien minuten voor tijd volgde ook nog de beslissende 3-0 door Janco Wiersma, die compleet vrijgelaten werd. Ondanks het verlies blijft Sc Joure op een zesde plek staan.