Puntverlies voor ongeslagen Sc Joure

Geplaatst: 05-11-2017 14:03

HALLUM - Sc Joure heeft zaterdag opnieuw punten verloren in de tweede klasse I. De uitwedstrijd tegen Wykels Hallum eindigde in een 2-2 gelijke stand. Sc Joure startte verdedigend, loerde op de counter en dode spelmomenten. Dit betaalde zich na een half uur uit. Een vrije trap werd door Sjoerd Jellema in het doel gewerkt. De 0-2 leek daar kort op te volgen toen een terugspeelbal werd onderschept. Sebastiaan Kooistra faalde echter jammerlijk en schoot over. De thuisploeg kwam vlak voor rust weer op gelijke hoogte door Jurjen Bosch.

In de tweede helft dacht Sc Joure op voorsprong te komen. De scheidsrechter had het doelpunt al goedgekeurd, maar de grensrechter gooide roet in het eten. Hij had buitenspel gecontateerd, dus het feestje ging niet door. Een minuut later maakte Gwen Dijkstra aan de andere kant wel een geldig doelpunt en zo stonden de Jousters op achterstand. Folker Luhoff werd ingebracht en de Jousters gingen op jacht naar de gelijkmaker. Diezelfde Luhoff had de gelijkmaker al snel op de schoen. Een rebound vanaf de paal werd echter voorlangs geschoten. Joure ging alles op alles spelen en bracht ook Erwin IJdel nog binnen de lijnen. Nadat de thuisploeg ook een doelpunt afgekeurd zag wegens buitenspel, was het Folkert Luhoff die profiteerde van een fout in de defensie van Hallum. Hij bracht de 2-2 op het bord en daarmee ook de eindstand.

De Jousters zakken door het gelijkspel een plaats en staan vierde. De concurrentie wist namelijk wel te winnen.