Gemeente en ondernemers op contactdagen Leeuwarden JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© Gemeente DFM
Gemeente en ondernemers op contactdagen Leeuwarden
Geplaatst: 21-03-2017 23:08

LEEUWARDEN - Samen met 22 ondernemers presenteerde onze gemeente zich dinsdag op de Business Contact Dagen Noord in Leeuwarden. Met als thema ‘Verborgen krachten’ laten we met elkaar zien dat hier veel kwaliteit zit en dat er veel mogelijk is voor ondernemers in onze gemeente. “Vaak zijn we te bescheiden en treden we niet op de voorgrond, terwijl je met Friezen heel goed zaken kunt doen”, zegt Peter Kort, bedrijvencontactfunctionaris bij de gemeente. “Op het ondernemersplein zorgen we ervoor dat deze krachten wat meer in de spotlight komen te staan”. Oud-turner Herre Zonderland van Total Sports Experience hield een lezing over zijn ervaring in de topsport in relatie tot het ondernemerschap. Daarnaast werd het spel ‘Ik hou van De Fryske Marren’ gespeeld. Hierin worden alle standhouders op het plein op een uitdagende manier uitgelicht. Ook morgen kan het ondernemerssplein nog bezocht worden.

Ruimte voor ondernemers
Er is een enorme diversiteit aan bedrijven in onze gemeente. Dat zie je ook aan de deelnemers op de beurs: van dienstverlenende bedrijven op het gebied van verzekeringen, marketing, ingenieurs of administratie, tot middel- en grote bedrijven in constructie, milieutechniek en recreatie. Gemeente De Fryske Marren wil ondernemers ruimte bieden en hen zoveel mogelijk ondersteunen bij het maken van keuzes en het realiseren van wensen en ambities. “Dat is ook onze rol als bedrijvencontactfunctionaris en dus gesprekspartner van bedrijven”, zegt Peter Kort. “Door te ondersteunen en te coördineren bij de realisatie van dit ondernemersplein, dragen we hieraan bij”. Persoonlijk contact en het stimuleren van werkgelegenheid spelen een belangrijke rol. Bovendien heeft De Fryske Marren veel te bieden: het is een gemeente van verbinding, met een goede bereikbaarheid over weg en water.

Groeiende belangstelling en verbinding
De gemeente presenteert zich al een aantal jaren samen met ondernemers op de BCDN. Dit jaar staan er zelf 22 stands op het gezamenlijke plein. De belangstelling bij ondernemers om mee te doen, groeit. De markt trekt weer aan en er is meer vertrouwen. Bovendien versterken bedrijven elkaar door gezamenlijk op een plein te staan en is er onderling veel enthousiasme. Ook de keuze van een thema - dit jaar ‘Verborgen krachten’- draagt hieraan bij. Dit thema komt terug in alle zaken die te maken hebben met het plein, het programma, de samenwerking, de publiciteit. Midden op het plein staat een grote meiboom, die staat voor de verbinding tussen ondernemers en gemeente.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.