Sc Heerenveen afgedroogd door Excelsior JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Sc Heerenveen afgedroogd door Excelsior
Geplaatst: 13-03-2017 13:25

ROTTERDAM - Sc Heerenveen heeft zaterdagavond met maar liefst 4-1 verloren van Excelsior. De winst was volkomen terecht, want de thuisploeg toonde veel inzet en had de wil om te winnen. Deze mentaliteit ontbrak aan de kant van Sc Heerenveen, waardoor het eigenlijk nooit een wedstrijd werd. De ploeg van Streppel kwam na een kwartier op achterstand door een doelpunt van Elbers. Hij schoot vanaf rechts diagonaal binnen uit een vrij lastige hoek. Een doelpunt wat zowel de defensie als de keeper zich mocht aanrekenen. De 2-0 viel vlak voor rust uit een hoekschop. Mattheij kon eigenlijk ongehinderd binnenkoppen.

In de tweede helft verwachtte je een ander Sc Heerenveen, maar het kreeg direct de deksel op de neus. Massop schoot op aangeven van Van Duinen de nummer drie binnen voor de thuisclub. Streppel bracht vervolgens Veerman in, die al menig invalbeurt met een doelpunt bekroonde. Vervolgens werden Thorsby en Slagveer ook nog gebracht. De laatste bracht enige hoop voor Sc Heerenveen. Hij schoot in de 77ste minuut de 3-1 binnen. Spannend werd het weliswaar niet meer. De ingebrachte Hasselbaink bekroonde een counter met het vierde doelpunt voor Excelsior.

Sc Heerenveen stond na de eerste helft op de vierde plek met uitzicht op de derde plek. De slechte resultaten van de tweede seizoenshelft hebben ertoe geleid dat de ploeg is afgezakt naar de achtste plek. Een plek die op dit moment recht geeft op de playoffs voor Europees voetbal. Vitesse en AZ spelen namelijk de bekerfinale. Zij staan nu 5de en 6de, waardoor de achtste plek ook recht geeft voor deelname aan de playoffs. Ook het negende plekje geeft op dit moment recht op de playoffs, aangezien Fc Twente (7de) uitgesloten is voor Europees voetbal.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Gerelateerd:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.