Sc Heerenveen vergooit de winst in slotfase JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Sc Heerenveen vergooit de winst in slotfase
Geplaatst: 05-03-2017 18:03

HEERENVEEN - Sc Heerenveen heeft zich vrijdagavond een slechte dienst bewijzen. In het Abe Lenstrastadion kwam de ploeg niet verder als 2-2 tegen Go Ahead Eagles. Vooral de slotfase was tekenend voor het puntverlies.

Sc Heerenveen begon aardig aan de wedstrijd, maar de bezoekers waren niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Met snelle uitbraken, waarbij de Sc Heerenveen defensie er vaak niet goed uitzag, waren de Eagles een stuk gevaarlijker. Nadat Van Amersfoort de paal had geraakt, waren het de bezoekers die op 0-1 kwamen. Na een snelle uitbraak kwam Fischer alleen op Mulder af. Zijn schot werd door de doelman gekraakt, maar Fischer was alert en schoof de bal vervolgens in het doel. Sc Heerenveen was daarna niet bij machte om de wedstrijd nog in de eerste helft gelijk te trekken.

In de tweede helft kon Sc Heerenveen eerst geen vuist maken. Dit had vooral te maken met de vleugelspelers Zeneli en Larsson. Zij zochten steeds de tegenstander op, waardoor er geen rendement uit de aanvallen ontstond. Streppel duidelijk niet tevreden, bracht binnen tien minuten meer aanvalskracht. Verdediger Bijker werd vervangen door middenvelder Namli en Van Amersfoort werd geslachtofferd voor Veerman. Amersfoort was juist degene die gevaar stichtte door goed positiespel en inzicht in de weinige ruimte op het veld. De supporters waren dan ook weinig content met deze wissel. Enkele minuten later bracht Streppel ook nog Slagveer voor Zeneli, waardoor alles op alles werd gezet. De wissels leken zich uit te betalen, want eerst was het Veerman die in de 65ste minuut voor de gelijkmaker zorgde. Vijf minuten daarna, bracht Slagveer de thuisploeg op voorsprong.

Sc Heerenveen was in die fase heer en meester en Go Ahead kwam er niet meer aan te pas. Vreemd genoeg trok Sc Heerenveen zich in de laatste minuten terug naar eigen helft en liet de bezoekers steeds verder komen. Een blunder van Mulder zorgde vlak voor tijd voor de gelijkmaker. Hij stompte een voorzet in de voeten van De Kogel, die simpel kon scoren. Sc Heerenveen staat nu zevende met 37 punten.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Gerelateerd:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.