Sc Joure buigt snelle achterstand om

Geplaatst: 09-10-2017 07:44|© Foto: JouwJoure.nl

JOURE - Sc Joure zondag heeft haar tweede overwinning in de vijfde klasse behaald. Zondag werd op sportpark De Hege Simmerdyk met 3-1 gewonnen van Langezwaag. De Jousters liepen al in de eerste minuut tegen een achterstand aan na balverlies en de opvolgende counter. De Jousters bleken niet onder de indruk want nog binnen het kwartier scoorde de thuisploeg tweemaal. De eerste van Jacco Minderhoud werd wegens vermeend buitenspel nog afgekeurd. De tweede, een kopbal van Bart Spaan, telde wel. Nog voor rust werd het 2-1 en opnieuw door een kopbal. Het was Tjitte Rijpkema die net na het half uur een hoekschop binnenkopte.

In de tweede helft ging er veel mis, maar toch wist Sc Joure nog een doelpuntje mee te pikken. Paul Koopmans kopte de bal over de keeper van Langezwaag, die overigens geen goede indruk maakte bij hoge ballen. Daarna bleef het stil, want de eindpass ontbrak veelvuldig. De winst levert de ploeg een mooie tweede plek op.