Bewoners Wyldehoarne starten petitie voor verkeersveiligheid (+ poll) JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Bewoners Wyldehoarne starten petitie voor verkeersveiligheid (+ poll)
Geplaatst: 04-10-2016 23:37

JOURE - Een aantal bewoners van de wijk Wyldehoarne in Joure is een petitie gestart om aandacht te vragen voor de, volgens hen, onveilige verkeerssituatie in de wijk. Met genoeg aandacht zou het punt van verkeersveiligheid in de Wyldehoarne op de politieke agenda van de gemeente kunnen komen en zou het de veiligheid en leefbaarheid van de bewoners vergroten.

Het punt van de verkeersveiligheid is al een hele tijd een doorn in het oog van de bewoners, vooral van de bewoners van Oer de Feart. Tien jaar geleden zou de situatie voor het eerst aan de gemeente zijn voorgelegd, waarna vele malen volgden. Er werden concrete voorstellen gedaan om de snelheid er uit te halen, maar tot op heden zonder resultaat. Zeventig procent rijdt fors te hard en het gebruik door vrachtwagens, tractoren, bouwverkeer en leveranciers komt de veiligheid niet ten goede, aldus de bewoners. Tijd voor actie dus en wel in de vorm van een petitie.

Met de petitie wil men minimaal 200 handtekeningen binnenhalen. Op dit moment staat de teller op 55. Ook uw handtekening geven? Naar de petitie!

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties
User Avatar

De Waal 05-10-2016 12:28:35

Degene die vaak te snel rijden, wonen verderop in de wijk. Ook pakketjesbezorger rijden er vaak te hard.


User Avatar

Jvd 05-10-2016 13:35:52

Dan zijn er nog wel veel meer wegen waar ze te hard rijden.

Als je regelmatig over de Harddraverweg moet, zijn er ook mensen die 50 of meer rijden, terwijl er 30 is toegestaan, met rechts alles voorrang verlenen, waar het bord staat met 30 erop, voor bij het tolhuis, niemand die daar op let en geen politie die controleert.

Leeuwarderweg van  D.E naar terkaple , mag je ook maar 80, word ook gebruikt als race weg, niemand die controleert.

Dan moeten we hier ook maar petitie voor gaan houden


User Avatar

t.a. 05-10-2016 13:47:56

Wanneer de regels overtreden worden, moet je niet bij de gemeente zijn. Je moet bij de politie een klacht deponeren. Zij kunnen dan trachten met controles om de zaak te veranderen.


User Avatar

kareltje 05-10-2016 15:23:10

de weg is breed en overzichtelijk. 50km per uur is dus prima.


User Avatar

Jvd 06-10-2016 10:51:03

T.A  - niet genoeg politie om te posten word er dan gezegd

Kareltje welke weg bedoel je hier mee ?


User Avatar

kareltje 07-10-2016 15:36:37

het gaat toch over Oer de Feart? Die weg is overzichtelijk. Geen voetpad direct langs de weg. Bijna geen autos langs de weg geparkeerd.


User Avatar

Jvd 08-10-2016 09:30:06

Als je oer de feart nu 30 mag, wat niet gebeurd? hoe komt het dan als je het naar 50 km wil zetten?

Het zijn veelal de bewoners die daar wonen die zich niet aan de snelheid houden, hoe rem je die af?


User Avatar

De Waal 11-10-2016 12:44:07

Jvd: de meeste mensen die er rijden, zullen in de meeste gevallen echt niet boven de 50 rijden. Het eerste stuk vanaf de rotonde is tot de brug erg overzichtelijk, daarna is dat minder en gaat de snelheid weer naar beneden.

Zij die dan wel harder als 50 rijden, moeten bekeurd worden. Maar ook dan loop je tegen de prioritering van de politie aan. Zij hebben niet de mankracht om overal in te grijpen.

Daarnaast zie ik ook geen heil in de begrenzing van de maximale snelheid overal en nergens. Het is een goede zaak om dat in woonerf-achtige situaties te doen, maar hoeft mijn inziens echt niet op de grotere, overzichtelijke wegen.

Kinderen moeten de juiste opvoeding krijgen en dat houdt ook in dat er niet op straat gespeeld wordt als dat niet kan en dat er op het verkeer gelet moet worden mochten ze op de weg komen. Als alles aangepast wordt, zodat zij zonder gevaar op straat kunnen spelen, dan krijg je alleen maar meer ongelukken.

Wil je als buurt de snelheid toch willen beperken, dan moet je om de zoveel meter een auto op de straat parkeren. Legaal en toch effectief. Levert misschien wel meer gevaar op (voor de kinderen).