Jongeren Op Gezond Gewicht in de Fryske Marren JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Jongeren Op Gezond Gewicht in de Fryske Marren
Geplaatst: 07-09-2016 11:44

JOURE - Gemeente De Fryske Marren vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Daarom zet de gemeente zich in voor Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Op maandag 12 september vindt de start van de JOGG-aanpak plaats met een survivalrun in Balk.

JOGG-aanpak
JOGG wil de trend van overgewicht, ongezonde voeding en lichamelijke inactiviteit doorbreken en het aantal kinderen met overgewicht terug dringen. ‘Met plezier naar een gezonde levensstijl’. Om dit te bereiken is een meerjaren-aanpak vastgesteld die zich richt op het drinken van water en minder zoete en suikerhoudende dranken, het eten van voldoende groente en fruit en meer bewegen. Er is een JOGG-regisseur aangesteld, die deel uitmaakt van een team van beweeg- en cultuurcoaches van Miks-welzijn.

Survivalrun voor jongeren
De JOGG-aanpak wordt in de gehele gemeente De Fryske Marren uitgerold, maar er wordt gestart in Balk e.o. Om de jongeren op een actieve en gezonde manier kennis te laten maken met de JOGG aanpak, organiseren de beweegcoaches van Miks welzijn een survivalrun. Deze run staat in het teken van “Een gezonde leefstijl”. De survival vindt plaats in de week van 12 t/m 16 september in Balk. Hier is een mooie locatie gevonden bij It  Bjirkenbosk en de vijver aan de zuidrand van het dorp. De eerste groep start maandag om 13:00 uur aan de survivalrun.

Kick-offbijeenkomst voor professionals
Ook de professionals, mensen die met jongeren werken en/of een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren belangrijk vinden, zijn erg belangrijk voor JOGG. Zij worden op maandag 12 september geïnformeerd over de JOGG-aanpak. Wethouder Janny Schouwerwou geeft aan waarom actie van groot belang is. Rob Oudkerk gaat in op de nut en noodzaak van gedragsverandering.  De laatste 45 minuten kunnen de aanwezigen kiezen uit twee inspirerende workshops. Zo laat Reitse Spanninga zien wat gezond is en wat niet en hoe eenvoudig het bereiden van gezond eten is. Tevens neemt Duwtje.com je mee in de wereld van nudging. Hoe kunnen we de doelgroep een duwtje in de juiste richting geven en ze onbewust de gezonde keuzes laten maken. Aan het einde van het programma is er nog de mogelijkheid om de survivalbaan te bezoeken.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.