Zorgen CDA om afsluiting Haulstersingel en toerit A6 JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Zorgen CDA om afsluiting Haulstersingel en toerit A6
Geplaatst: 17-06-2016 12:40

JOURE - Straks gaan er 48 vrachtwagens per uur over de Haulstersingel nabij Joure om zand aan te voeren voor de aanleg van de nieuwe aansluiting van de A6 en de A7. De CDA-fractie, die zich al jaren inspant voor de aanleg van deze nieuwe aansluiting, is blij dat de problematiek van de huidige rotonde wordt opgelost. De rigoureuze afsluiting van de Haulstersingel baart de fractie zorgen. De fractie heeft daarom vragen aan het College van B&W van de Fryske Marren gesteld.

De fractie vraagt zich af of de gemeente de overlast voor de omwonenden kan verminderen. Ook komt de vraag aan de orde wie de eventuele schade gaat betalen: bijna elke minuut een zandauto over de landelijke Haulstersingel gedurende enkele maanden kan niet zonder gevolgen blijven. De zorg bestaat ook voor de veiligheid van de schoolgaande kinderen en de fietsers. De afsluiting van de Haulstersingel zal ook ernstige gevolgen hebben voor Haskerhorne en de zogenaamde ‘kleine’ rotonde in Joure die extra belast zullen worden.

Tenslotte vraagt de fractie de aandacht voor de afsluiting van de toerit van de A6 naar Sint Nicolaasga. Vanuit deze plaats komen ook veel signalen van overlast binnen bij de fractie.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Gerelateerd:
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.