Bewoner Midstraat toont disrespect JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Bewoner Midstraat toont disrespect
Geplaatst: 30-01-2016 17:32

In een wereld waar het respect en tolerantie vaak ver te zoeken is, ondervond ik dit donderdagmiddag aan den lijve in de Midstraat in Joure. Tezamen met mijn 8-jarige zoontje zou ik de Kruidvat bezoeken. Ik wilde mijn fiets op de stoep neerzetten, toen plots een bewoner naar buiten kwam die met niet mis te verstane bewoordingen aangaf dat mijn fiets daar niet mocht staan.

Ik mocht de fiets namelijk, volgens de man, niet voor zijn huis zetten. Het was zijn terrein, vertelde hij. Vervolgens griste hij mijn fiets uit mijn handen om deze een aantal meters verderop weer neer te zetten. Mijn zadel raakte hierbij beschadigd. Totaal flabbergasted met een overstuur zoontje ben ik de winkel maar ingelopen.

Achteraf zinde het mij niet en ben ik de volgende dag bij de gemeente geweest. Daar wist men mij te vertellen dat het een openbare plek was en dat de fiets er wel degelijk mocht staan. Voor de kapotte fiets kon ik mij bij de politie vervoegen. Daar aangekomen werd mijn verhaal ter kennisneming aangenomen. Er zou gekeken worden of er iets gedaan kon worden. Een terugkoppeling hoefde ik niet te verwachten.

Kortom de oproep om meer tolerantie is blijkbaar niet voor iedereen. Het melden blijkt ook niet veel zin te hebben. Het moet blijkbaar eerst goed mis gaan voor er wordt ingegrepen. Hopelijk spreekt de gemeente of politie een hartig woordje met de man.

R.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties
User Avatar

t.a. 30-01-2016 17:44:11

dat is inderdaad een onbeschofte man, altijd gezeur!


User Avatar

svennn 30-01-2016 18:07:28

je moet er niet teveel maken, zeurpieten zijn er altijd.


hij moet wel met zijn poten van je spul afblijven aan de andere kant.


User Avatar

sandrax 30-01-2016 18:33:15

waarom woon je dan in de Midstraat?


User Avatar

Lindenzicht 31-01-2016 14:10:06

Lijk mij een erg overdreven actie van de persoon die daar woont of je moet hem binnen de ketting afscheiding zetten die er aanwezig is. Want dan kan ik me zij reactie wel weer voorstellen


User Avatar

harm38 02-02-2016 10:07:06

zo een nalopen of hij ook wat fout doet en dan gelijk  BAM


User Avatar

pf.ijsselmuiden 06-02-2016 09:54:21

Het gesprek met deze mevrouw was inhoudelijk zo bedoeld met deze boodschap .....ZET UW FIETS DAAR WAAR U MOET ZIJN ....en zodanig dat niemand er last van ondervind. Van grissen en fiets beschadigen is totaal  geen sprake geweest .De fiets is door mij verplaatst naar de juiste plek . Door ons is bij de gemeente diverse keren gevraagd fiets stalling voor de winkel te plaatsen om deze overlast te voorkomen ,ook vallen steeds weer fietsen om op de schuine straat .

P.F.IJsselmuiden


User Avatar

Lindenzicht 06-02-2016 19:09:50

Met de redinatie "zet je fiets neer waar je moet zijn" kom je niet zo ver in dichtbevolkt Nederland. Of zet U de fiets/auto ook altijd precies voor de deur waar u moet zijn? Lijkt mij een onmogelijke opgave als je ergens op visite gaat, en kijk maar eens in de straat waar dit niet gebeurd. Ik zie vaak genoeg een flinke bus van bedrijven voor andermans ramen staan en die het hele weekend daar staan. Ja het mag, maar leuk is dit niet voor de bewoner(s) die er tegen aan kijken en fatsoenlijk al helemaal niet van de bestuurder. Zet hem voor je eigen ramen zou ik zeggen maar je kan er wettelijk niets aan doen en voor eigen rechter spelen mag nu eenmaal niet.
Terug komend op de fiets, is dit een hele tijdellijke situatie omdat het een winkelende mevrouw is. En die hem op een openbare plek zet die niet van u is. Nu kan je vragen of de gemeente fietsstallingen wil plaatsen, maar dan kan je de hele midstraat er mee vol zetten omdat er vele winkels zijn. Pas dan heb je overlast omdat je nergens meer tussendoor kan. Wat de vallende fietsen betreft, kan ik daar geen oordel over geven.


User Avatar

pf.ijsselmuiden 10-02-2017 21:03:30

Een jaar later .......nog steeds berichten van personen die anoniem zijn .

In JouwJoure kun je zomaar iemand persoonlijk raken voor iets die zich niet kan verdedigen  .

Na pas bij toeval leest die persoon het ingezonden  bericht en is het kwaad al geschied en schrikt van het verhaal en de reacties.

De redactie doet ook geen navraag bij de bedoelde  persoon.

Voormij komt een anoniem bericht niet geloofwaardig over als het door de inzender niet persoonlijk  is ondertekend .     Paul IJsselmuiden.


User Avatar

nico 10-02-2017 22:25:49

Yoh. Het kan aan mij liggen, maar waarom reageer je een jaar na de laatste reactie nog?

De persoon zal vast bekend zijn bij de redactie, anders had het er vast niet op gestaan. Dit is een normale handelswijze in ieder geval.