Beetje sneeuw, beetje ijs, beetje winter JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Beetje sneeuw, beetje ijs, beetje winter
Geplaatst: 17-01-2016 20:15

JOURE - De verwachte sneeuwval ging gisteren grotendeels aan Joure voorbij. Het bleef slechts bij een dun laagje, dat in de loop van de dag grotendeels weg smolt. De temperatuur ging het tweede gedeelte van de nacht van zaterdag op zondag nog behoorlijk onderuit en dat leverde hier en daar een dun laagje ijs op de sloten op. Met een prachtig zonnetje trokken velen er op uit om van het winterse tafereel te genieten.

Glad

Hier en daar wordt het behoorlijk glad door opvriezing van smeltwater en achtergebleven sneeuwresten. Vooral op de fiets levert dit gevaarlijke situaties op. Mogelijk komen er vanavond en vannacht nog een paar sneeuwvlokken uit de hemel vallen, wat ook weer voor gladheid kan zorgen.

Verwachting

De verschillende weermodellen in de wereld laten een divers beeld zien. Daar waar het ene model voor dooi aan het einde van de week gaat, gevolgd door bovengemiddelde temperaturen, zo verwacht het andere een lichte dooi-aanval, waarna de kou terugkeert. Vanaf dinsdag krijgen sneeuwbuitjes ook weer meer kans. Het blijft echter koffiedik kijken, want het weer op de langere termijn lijkt zich maar moeilijk voorspellen. Een kleine verandering ergens, leidt dikwijls tot een hele andere voorspelling.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.