Koopavond bij Kruidvat korter JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

Koopavond bij Kruidvat korter
Geplaatst: 10-02-2015 16:28

Vrijdagavond was ik in de Midstraat om een bezoekje te brengen aan de Kruidvat. Vrijdagavond is koopavond en in mijn veronderstelling zijn de winkels dan tot negen uur open. Blijkbaar had ik het mis: om half negen was de deur al dicht. Een omstander gaf aan dat de winkel vanaf nu tot acht uur geopend is op koopavond. Met het nieuws van de Blokker en de V&D in gedachten, vraag ik mij af waarom de Kruidvat dit doet? Gaan de zaken slecht? Dat ene uurtje zal het hem ook niet doen lijkt mij. In ieder geval vind ik het een rare zaak dat de ene winkel wel open is en de andere niet!

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties
User Avatar

rvanderzalm 12-02-2015 08:32:49

Dat ene uurtje lijkt het u niets te doen, maar gaat eens op de stoel van de ondernemer zitten.

Lopen vier man in de winkel 4 of vijf koopavonden in de maand en zet er tegen over wat je tussen  8 en 9 verkoop en wat je daar dan nog aan overhoudt.

Een tijd geleden opperde iemand dat de ondernemer maar weer eens moet gaan ondernemen, nu doet hij dat krijgt ie commentaar.

Koopavond vindt ik zelf een achterhaald idee dus voor mij schaf maar af hebben we zelf ook gedaan. 


User Avatar

De Waal 12-02-2015 10:19:29

Ik begrijp de reactie van rvanderzalm wel, maar ik denk dat deze mevrouw iets anders bedoelt. Volgens mij gaat het er om dat wanneer er een koopavond is tot negen uur, dat je dus ook verwacht dat de winkeliers dit gezamenlijk ten uitvoer brengen.

Ik denk ook dat de ondernemer het beste kan inschatten of het vruchten afwerpt of niet. Een koopavond is, denk ik, ook niet achterhaald. Het punt is wanneer je deze doet. In de winter staan de mensen vast niet te springen om lekker buiten naar het centrum te gaan.

In de zomer als het aangenaam is, en er is sprake van gezelligheid in de vorm van muziek of wat anders. Dan zal het animo om het centrum te bezoeken veel hoger zijn. Tel de toeristen erbij en dan loont het om open te zijn. En misschien wel op meerdere avonden als één.