Hof en Hiem Thuiszorg op winterse Rijnreis JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© Hof en Hiem
Hof en Hiem Thuiszorg op winterse Rijnreis
Geplaatst: 05-12-2014 09:25

SINT NICOLAASGA – De afgelopen week voeren vijftig inwoners uit gemeente De Friese Meren, allen cliënten van Hof en Hiem Thuiszorg, over de Rijn en bezochten daar onder andere de bekende traditionele Duitse kerstmarkten. Aan boord van het cruise- en hospitaalschip ‘Prins Willem Alexander’ trokken ze van Arnhem, via Düsseldorf naar Keulen. Vrijdag meerden ze weer af in de haven van Arnhem. Het passagieren in de steden werd afgewisseld met een recreatief programma aan boord.

De winterse Rijnreis werd voor de derde keer georganiseerd. In de zomermaanden hebben bootreizen bij Hof en Hiem een langere traditie. “Medewerkers van de thuiszorg van Hof en Hiem signaleerden de behoefte bij meerdere cliënten om juist in de decembermaand er even tussenuit te willen”, aldus Harrie Dijkstra, manager thuiszorg.

Vanwege de noodzakelijke zorg en hulp die de meeste bootreizigers meer of minder nodig hebben, gaat er verzorgend personeel mee. Het schip is volledig aangepast voor mensen met rolstoelen en rollators. Tientallen vrijwilligers zorgen voor de nodige begeleiding bij activiteiten en wandelingen en eigen koks van de organisatie bereiden de maaltijden. Volgens Dijkstra komt er ook volgend jaar weer een bootreis. “De organisatie vergt veel voorbereiding en is intensief, maar de reizigers kijken alweer uit naar een volgende bootreis. Dat is alle moeite waard”.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.