Praktijk Oefentherapie Cesar nu ook in Sint Nicolaasga JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

Praktijk Oefentherapie Cesar nu ook in Sint Nicolaasga
Geplaatst: 21-11-2014 16:06

Midden in de maatschappij
Sinds 21 oktober 2014 heeft de praktijk oefentherapie Cesar uit Joure ook haar deuren in Sint Nicolaasga geopend. Zij huurt daar een praktijkruimte op de eerste etage van zorgcentrum Doniahiem in Sint Nicolaasga. Deze centraal gelegen locatie is ideaal voor de patiënten uit Sint Nicolaasga en de omliggende dorpen.
Cesartherapeuten Ineke Kiers en Marianne Smit, beide sinds 1986 succesvol werkzaam in de praktijk aan de Torenstraat in Joure, gaan ook aan de slag in Sint Nicolaasga. “Al van oudsher komen de patiënten uit Sint Nicolaasga e.o. (zowel kinderen als volwassenen) naar de praktijk in Joure. Wij komen nu naar hen zodat het vervoer geen probleem meer hoeft te zijn”, aldus Marianne Smit.

Zorgcentrum Doniahiem is erg blij met de opening van de praktijkruimte binnen haar deuren. “We zijn constant bezig onze dienstverlening te vergroten en zijn erg blij met deze ontwikkeling. Steeds meer mensen, jong én oud, zullen hun weg naar Doniahiem vinden en dat vind ik belangrijk. We willen mensen samen brengen en dit is een mooie manier om dat doel te bereiken”, aldus locatiemanager Klaas Oppedijk.

Specialistische behandeling
Beide therapeutes hebben naast de algemene oefentherapie hun eigen specialisaties: Marianne is tevens thuiszorgtherapeut. Zij komt bij ouderen thuis, ook nu al in Sint Nicolaasga, om activiteitgerichte therapie te geven en zo bij te dragen aan het zelfstandig thuis kunnen wonen. Vooral valpreventie en dus evenwicht/balans trainen in eigen woonomgeving is het doel van de behandeling.
Ineke is aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn. Dit netwerk introduceert een vernieuwde behandeling, speciaal voor mensen met chronische pijn. De behandeling richt zich niet op het wegnemen van de pijn, maar laat u zien hoe ú zelf op een andere manier met uw pijnklachten kunt omgaan, waardoor u weer grip krijgt op uw eigen leven.
Ook is zij aangesloten bij het Artrose Netwerk, waarbij artrose (reuma-achtige pijnverschijnselen) behandeld wordt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en richtlijnen. Het netwerk is speciaal opgericht voor vijftigplussers bij wie artrose is geconstateerd.
Verder zijn beide therapeuten gespecialiseerd in het behandelen van  vrouwen met bekkenklachten tijdens of net na de zwangerschap. Tevens hebben mensen met hyperventilatie en/of spanningsklachten erg veel baat bij de therapie. Uiteraard zijn patiënten met alle klachten rond het bewegingsstelsel welkom; van hoofd/nek/schouder/rug/heup/knieklachten, reuma, MS, hernia, incontinentieklachten (bij vrouwen én mannen), bekkenklachten in de zwangerschap, COPD, tot slechte houding (waaronder scoliose, kippenborst, bekkenscheefstand etc.).
De behandeling is gericht op bewustwording van eigen houding en bewegingspatroon zodat men zelf leert corrigeren en klachten kan verminderen of voorkomen. Er is geen verwijzing nodig maar bij twijfel kunt u uw (huis)arts natuurlijk om advies vragen.

 

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.