Bestaansrecht winkels ten einde? JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Bestaansrecht winkels ten einde?
Geplaatst: 08-02-2014 14:45

Van het weekend liep ik in de Midstraat en keek met een weemoedig gevoel naar een grote Te Huur poster op één van de winkelpanden. Een stukje verder staan kleine auto's in de etalage en aan de andere kant van de winkelstraat zie ik een groot aantal schilderijen staan. Allemaal winkelpanden waar geen ondernemer meer in zit en eigenlijk leeg staan. Allemaal een gevolg van de economische crisis? Of verandert de consument?

Een tijdje geleden las ik in de Leeuwarder Courant een stukje over de winkeliers in Heerenveen en het initiatief om een overkoepelende website te maken voor winkelen in Heerenveen en een outletvariant hiervan. Is dit nu de toekomst? Is dit wat de consument wil? Het is natuurlijk zo dat de consument nergens meer tijd voor heeft en alles snel, snel moet. Maar om nu alles via internet aan te bieden, daarmee verliest de winkel haar bestaansrecht lijkt mij. Dan kun je volstaan met een magazijn. Bovendien verliest de winkel haar identiteit, wanneer alles in één webshop zou worden aangeboden.

Als ik naar mij eigen situatie kijk, zit ik er niet op te wachten om iets via een webshop van een plaatselijke winkel te bestellen. Ik wil niet één of twee dagen moeten wachten voor een artikel dat ik zo met het fietsje kan ophalen en dan binnen een uur in huis kan hebben. Alleen voor specifieke producten zie ik een webshop van toegevoegde waarde. Dan heb je namelijk potentiële klanten buiten de regio.

En wat wil de winkelier? De winkelier wil natuurlijk verkopen, want daarmee verdienen ze hun brood. Hoe? Het liefst met klanten in de winkel, dan kunnen ze verleid worden en dan heeft de winkel nog toegevoegde waarde. Dit vraagt natuurlijk wel het één en ander, want als het centrum minder aantrekkelijk wordt, hoe krijg je dan de klant nog in de winkel? Dat begint met de bewustwording en toepassing van de 'nieuwe' wereld. Internet en social media spelen op dit moment een grote rol in ons dagelijks leven en dat zou dus ook een grote rol moeten spelen bij de winkelier. Daarnaast moet je natuurlijk zorgen voor een aantrekkelijk centrum.

E. C.

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties
User Avatar

De Waal 12-02-2014 08:35:48

De winkelier moet meer ondernemen om de klant in de winkel, dat betekent dat je ook de 'moderne' kanalen moet inzetten. Een poster op het raam is niet voldoende.


User Avatar

sandrax 12-02-2014 11:37:30

Zorg daarnaast voor een gezellig centrum. De muziek hoor je maar op een paar plekken. Zitplekken / terassen, meer aankleding zou volgens mij ook niet misstaan.


User Avatar

bernard 16-02-2014 13:56:09

Ik, ben het roerend met Taco Poma eens. De verhuurder wil volgens mij gewoonweg NIET verhuren als je zulke absurt hoge kosten vraagt. Leegstand kost volgens mij ook iedere maand geld. maar als je dit iedere maand an huur derving 3600 euro kost dan gooi je de prijs toch omlaag. Ik ben geen verhuurder maar mischien moet een verhurder hier eens iets over schrijven