Het 15de Shanty Straat Festival JouwJoure
Pull Down & Laat Los om te verversen

Nieuwsbericht

© JouwJoure.nl
Het 15de Shanty Straat Festival
Geplaatst: 22-08-2013 21:08

JOURE - Op 31 augustus staat voor de 15e keer het Shanty Straat Festival van de WIH in de Midstraat op het programma. Op zich best wel iets om even bij stil te staan. In 1998 is het allemaal begonnen en sinds die tijd ook niet meer weg te denken uit het UIT-zomerprogramma van Joure.

Het jaar 1998 is ook het jaar dat het shantykoor De Warringers het eerste levenslicht te zien krijgt. Samen met de WIH wordt het idee van het straatfestival bedacht. Uiteindelijk kunnen we het best wel één van de UIT tradities in Joure noemen. Gezien de groeiende belangstelling die gedurende de jaren is getoond voor het festival moet het wel voldoen aan de behoefte van een dergelijk straatgebeuren. Tevens is het een mooi affiche voor de shanty en om Joure meer bekendheid te geven. De laatste jaren zie je ook steeds meer mensen komen van ver buiten de regio.

Ook dit jaar wordt weer hard gewerkt om in dit 3e lustrum jaar een mooi festival neer te zetten. We zijn kieskeurig dus wordt gewerkt aan een mooie samenstelling. Op dit moment hebben de vier gewenste gastgezelschappen, naast het Jouster shantykoor, hun medewerking toegezegd. Uit alle windstreken rond Joure komen ze weg, Amersfoort, Winschoten, Drachten en Britsum. Ieder gezelschap verzorgd vier optredens.  
Dit jaar, als gevolg van de late zomer, gaan we er vanuit dat het weer helemaal aan onze kant staat en dat we de brandweer nodig hebben om de zaak te koelen. Het zou toch fantastisch zijn.

Rond de klok van twee uur gaat het geheel van start en wordt beëindigd met een forse samenzang voor de Flecke rond de klok van half zes. Mocht het weer niet willen meewerken, wat in 14 jaar nog niet is gebeurd, dan wijken we uit naar binnen, binnen ergens in locaties in de Midstraat. Dit wordt uiteraard duidelijk aangegeven waar deze zich bevinden. Hierover moet nog even worden overlegd. Maar doorgaan doet het festival zeker.

Laten we vanaf hier afspreken dat de koren voor het vermaak zorgen en dat u als lezer het publiek voor uw rekening neemt. Met andere woorden neem zoveel mogelijk aan familie, vrienden en kennissen mee naar de Midstraat op 31 augustus. Hoort zegt het voort. Tot dan, het wordt een mooi feest!!

 

Deel dit bericht via:
Facebook
Twitter
Mail
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.